Η περίφημη πατάτα Πολυμύλου

Στο Βέρμιο σε υψόμετρο 1600 μέτρα η παραγωγή της πατάτας είναι έτοιμη να συγκομισθεί και όλοι πιάνουν δουλειά στα χωράφια.

Μαζί τους η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δέσποινα Αμαραντίδου, που έχει κάθε λόγο να “διαφημίζει” ένα από τα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής γης.  

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Από επτά χρονών στο χωράφι η κ. Πετσινίδου μαζεύει έως και δυόμιση τόνους στο 8άωρο και σε θερμοκρασίες που κάποιες φορές είναι κάτω από τους πέντε βαθμούς Κελσίου. Κοπιαστική εργασία, την οποία έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια και κάθε εργαζόμενος γεμίζει γύρω στις 120 κλούβες την ημέρα.

Η περίφημη πατάτα Πολυμύλου

Όπως λέει ο Απόστολος Παύλος Ταϋγανίδης, πατατοπαραγωγός, έχουν κρατήσει τον παραδοσιακό σπόρο χωρίς υβριδικές διασταυρώσεις και αυτό κάνει τον καρπό εξαιρετικό. Ένα στρέμμα αποδίδει από 3-4 τόνους, αλλά φέτος δεν αναμένεται να μαζέψουν πάνω από δυο τόνους, λόγω καιρικών συνθηκών.

Στην περιοχή καλλιεργούνται γύρω στα 2.000 στρέμματα από περίπου 60 παραγωγούς και το προϊόν διατίθεται κυρίως σε λαϊκές και μανάβικα, όχι σε σούπερ μάρκετ, όπου πωλούνται κυρίως εισαγόμενες.  

Η περίφημη πατάτα Πολυμύλου

Τα χωράφια βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από τα 1.400 μέτρα, ιδανικό για την καλλιέργεια που αποδίδει ποιότητα και γεύση χάρη στα συστατικά του εδάφους και στο μικροκλίμα.  

Όσον αφορά την συντήρηση της πατάτας ο κ. Ταϋγανίδης συμβουλεύει ότι απαιτείται  σκιερό, μέρος και η ιδανική θερμοκρασία συντήρησης δεν πρέπει να ξεπερνά τους επτά βαθμούς Κελσίου.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος