Η ώρα του μηχανογραφικού: Οι βασικοί άξονες για την “επιλογή ζωής”

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, οι υποψήφιοι θα μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια που έγραψαν για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ της επικράτειας, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα, όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, υποβολής διπλού, παράλληλου μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα λύκειά τους έως και αύριο Παρασκευή 30 Ιουνίου, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν μηχανογραφικό ή/και παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο Θανάση Λέλε, οι προοπτικές που ανοίγονται με το πτυχίο, θα πρέπει να είναι το κύριο κριτήριο του μαθητή για να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του, ενώ η Πληροφορική είναι μία από τις σχολές με μεγάλη ζήτηση.

Συγκεκριμένα, ο μαθητής πρέπει να επιλέξει τον “Χρυσό Κανόνα” που επικεντρώνεται πρώτα στην ανάδειξη των κλίσεων, των προτιμήσεων και των ταλέντων ενός ατόμου. Οι μαθησιακές επιδόσεις και η θέληση αποτελούν την πρώτη ένδειξη των κατευθύνσεων και του επιπέδου σπουδών, το οποίο στοχεύει το κάθε άτομο. Τα οικογενειακά δεδομένα μπορούν να βαρύνουν την πλάστιγγα των επαγγελματικών επιλογών μόνο με την προϋπόθεση ότι ταιριάζει στο άτομο.

Η αγορά εργασίας και οι προοπτικές επαγγελμάτων αποτελούν ένα σημαντικό εξωγενή παράγοντα για την επαγγελματική επιλογή. Τέλος οι τυχαίοι παράγοντες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη σταδιοδρομία του ατόμου.

Η κα Γεωργία Παζάρσκη, εκπαιδευτικός και Πρόεδρος Β’ ΕΛΤΕΕΘ μίλησε στην ΕΡΤ3 για τα βήματα που πρέπει να γίνουν εάν το παιδί θέλει να επιλέξει ΕΠΑΛ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος