Ι. Ντάτσιτς:   Ήταν λάθος της Σερβίας η αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα

Array

Η αρχή της αμοιβαιότητας θα ισχύσει απόλυτα στην εξωτερική πολιτική της Σερβίας και στις σχέσεις της με τους γείτονες, επισήμανε ο ΥΠΕΞ της χώρας Ίβιτσα Ντάτσιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σερβικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων “Beta”.

Αναφερόμενος στο Μαυροβούνιο και την ΠΓΔΜ ο κ. Ντάτσιτς τόνισε ότι οι χώρες αυτές δεν μπορούν να ελπίζουν στην υποστήριξη της Σερβίας στους διεθνείς οργανισμούς διότι αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσόβου.  Διευκρίνισε ωστόσο ότι σε διμερές επίπεδο δεν θα ληφθούν μέτρα αλλά μόνο σε διεθνές επίπεδο η πολιτική της Σερβίας θα καθορίζεται με βάση τη στάση των γειτονικών χωρών στο θέμα του Κοσόβου. Μιλώντας ειδικότερα για τις σχέσεις με την ΠΓΔΜ χαρακτήρισε λάθος την αναγνώριση της με το όνομα “Μακεδονία”. «Η Σερβία έκανε ένα τεράστιο λάθος, και ενώ επίσημα στην Ευρώπη και στον Κόσμο χρησιμοποιείται ο όρος ΠΓΔΜ, εμείς δώσαμε ένα σκαμπίλι στους αδερφούς Έλληνες και τώρα αναμένουμε από την Ελλάδα να μην αναγνωρίσει το Κόσοβο. Με την αναγνώριση κράτους με το όνομα Μακεδονία προσβάλαμε τους Έλληνες και,  θα το πω κάπως μη διπλωματικά, φερθήκαμε σαν μπουνταλάδες» επισημαίνει στην συνέντευξη του ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας αναφέρει ότι η Σερβία στο μέλλον θα καθορίζει τις σχέσεις με τους γείτονες με βάση το εθνικό συμφέρον. «Αυτή η πολιτική δεν θα έχει εκδικητικό χαρακτήρα αλλά αποτελεί υπεύθυνη κρατική και εθνική πολιτική. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με εμάς και να μας ταπεινώνει» επισημαίνει, καταλήγοντας στην συνέντευξη του στο “Beta”, ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος