Η λίμνη Κάρλα πόλος έλξης πλέον για δεκάδες πουλιά

Η φύση έχει μνήμη και απεχθάνεται τα κενά. Εκεί όπου το καταστροφικό πέρασμα του “Daniel”, άφησε όγκους νερού και δυσανασχετούντες αγρότες, θριαμβεύει η ζωή.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας, περιηγείται την λίμνη Κάρλα, δίνοντας μια διαφορετική εικόνα για το φυσικό περιβάλλον.

Αυτές τις σκηνές συλλαμβάνει με τον φακό του ο φωτογράφος Φώτης Νατσούλης, κρατώντας κάποιες μοναδικές στιγμές από την ζωή της περιοχής που μπορεί να εξαφανιστούν σύντομα, όταν τα νερά θα τραβηχτούν και επιστρέψει η εικόνα των μονότονων καλλιεργειών.

Η λίμνη Κάρλα πόλος έλξης πλέον για δεκάδες πουλιά

Μια τεράστια οικολογική αλλαγή έχει τελεστεί μέσα σε λίγους μήνες, την οποία ο κ. Νατσούλης καταγράφει, με δέος. Διαπιστώνονται μετακινήσεις και εγκαταστάσεις πτηνών εκ των οποίων κάποια κινδυνεύουν με εξαφάνιση, όπως λέει.

Η λίμνη Κάρλα πόλος έλξης πλέον για δεκάδες πουλιά

Στα Βαμβακοχώραφα της Κάρλας, όπως είναι ο τίτλος της συλλογής των φωτογραφιών του συναντώνται χαλκόκοττες, φλαμίνγκο, αργυροπελεκάνοι, ακόμη και μαύροι κύκνοι. Μοιάζουν σαν να ήταν πάντα εκεί, ως να μην μεσολάβησε η ανθρώπινη παρέμβαση που μετέτρεψε τον φυσικό τους χώρο σε χωράφια. Δεν είναι μόνο η εύρεση της τροφής που προσέλκυσε τον πληθυσμό των πτηνών στην Κάρλα. Όλα τα ζώα υδρόβια, χερσαία και πτερωτά διαθέτουν στο DNA τους την αρχέγονη μνήμη, που τα οδηγεί στον σωστό τόπο. Εκεί, στην λίμνη αναγνώρισαν αυτό που είχε χαθεί κάποτε και χωρίς να γνωρίζουν τις προθέσεις των ανθρώπων υπάκουσαν στο ένστικτό τους, να επανεγκατασταθούν. Ίσως αν είναι τυχερά καταφέρουν να παραμείνουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος