Η Κασσιόπη στις τοπ 10 παραλίες με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

Σε ρόλο πρωταγωνιστή η Ελλάδα διεκδικεί δικαίως την προτίμηση των ξένων ως τουριστικός προορισμός.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Ανδριώτης, από την βορειοανατολική Κέρκυρα εξηγεί πως η Κασσιόπη κέρδισε την φήμη της.

Ο Νίκος Χειρδάρης, αντιδήμαρχος τουρισμού Δ. Βόρειας Κέρκυρας, αναφέρει πως ένα ψαροχώρι κατέστη ένας κορυφαίος προορισμός. Και μάλιστα η εταιρεία CV Villas, ένα ταξιδιωτικό γραφείο με έδρα το Λονδίνο, που διαφημίζει τις τέλειες διακοπές σε βίλες,  σε περιζήτητους προορισμούς, ενέταξε την κοσμοπολίτικη Κέρκυρα και δη την Κασσιόπη στους δέκα κορυφαίους. Έπειτα από έρευνα που έγινε με ανάλυση φωτογραφιών μέσω του Google-Map, με την μέθοδο του σταγονόμετρου χρώματος,  για τον προσδιορισμό της ακριβούς απόχρωσης του μπλέ του νερού, επελέγησαν οι τριάντα τοπ παραλίες παγκοσμίως και μέσα στις δέκα καλύτερες ευρωπαϊκές οι πέντε είναι ελληνικές και μεταξύ αυτών η Κασσιόπη. Δηλαδή ποια νερά είναι τα πιο γαλάζια και πιο διάφανα.

Η Κασσιόπη στις τοπ 10 παραλίες με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

Μια περιοχή που προσελκύει υψηλοτάτου επιπέδου τουρίστες, σύμφωνα με τον Χειρδάρη. Η βορειοανατολική περιοχή του νησιού, εκτός από τις μοναδικές παραλίες διαθέτει την καλύτερη θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Ως δήμος βορείου Κέρκυρας, σημειώνει, ότι έχουν γίνει επενδύσεις στον τουρισμό για να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, αλλά με ιδιαίτερη φροντίδα για την βιοποικιλότητα και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τουρίστες λόγω των εύκολων μεταφορών επιλέγουν μέσα στις λίγες  ημέρες των διακοπών τους να επισκεφθούν περισσότερους από έναν προορισμούς. Και αυτό συμβάλλει στην γενικότερη ανάδειξη της περιοχής.

Η Κασσιόπη στις τοπ 10 παραλίες με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

Οι λοιπές παραλίες είναι της Μπούκας στην Μεσσήνη, του Ίστρου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, το Φωκί στην Κεφαλονιά, και ο Ομπρός Γιαλός, στα Χανιά. Πολλές άριστες επιλογές για εκείνους που σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος