Η Κάλυμνος στους καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου

Περισσότερο γνωστή στο παρελθόν ως νησί των σφουγγαράδων, η Κάλυμνος τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται σε κορυφαίο προορισμό για την αθλητική αναρρίχηση.

Οι εποχές αλλάζουν και τα επαγγέλματα εξελίσσονται ανάλογα με τις ανάγκες και νέες τάσεις. Ο τουρισμός κερδίζει έδαφος, και οι νέοι επιλέγουν τα βραχώδη μονοπάτια, από τα επικίνδυνα βάθη της θάλασσας. 

Έτσι, η Κάλυμνος, με τα μοναδικής ομορφιάς τοπία της κέρδισε τον θαυμασμό των τουριστών και το ενδιαφέρον εκείνων που ζητούν αύξηση της αδρεναλίνης. Κάθε κορυφή εγγυάται μια θαυμαστή θέα με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου. Νέα μονοπάτια που ανοίγονται για αυτόν τον σκοπό συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από κάθε γωνιά του πλανήτη σημειώνει ο Λουκάς Ντουρντουρέκας, αναρριχητής-μέλος της ομάδας διάσωσης Καλύμνου.

Με καταγωγή από την Στερεά Ελλάδα ο κ. Ντουρντουρέκας επέλεξε να κρέμεται στο κενό, να βαδίζει στην κόψη των βράχων, να βλέπει τον κόσμο “αφ’ υψηλού”.   

Η Κάλυμνος στους καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου

Έχοντας επιτύχει βαθμό δυσκολία 8 C+ ο κ. Ντουρντουρέκας, προτρέπει σε μια ασφαλή αθλητική αναρρίχηση, που μπορεί να πραγματοποιηθεί με σχετικά μικρό εξοπλισμό και πολύ μικρός κόστος.

Στου 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίως η Κάλυμνος, συμβάλλει στην προώθηση του αθλήματος κυρίως εντός Ελλάδος, όπου το άθλημα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο.

Η αθλητική αναρρίχηση προσφέρει ένταση, αλλά και ασφάλεια, καθώς ο αθλητής  είναι δεμένος με το σχοινί ασφαλείας και η πτώση δεν ενέχει κινδύνους, λόγω του μικρού ύψους, που δεν υπερβαίνει τα δυο μέτρα. Δεν υπάρχουν επικίνδυνες, αλλά δύσκολες διαδρομές, τονίζει ο κ. Ντουρντουρέκας. Το  Kalymnos Climbing Festival, που πραγματοποιείται από το 2000 συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές του κόσμου, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 3.900 διαδρομές, με περίπου 90 τομείς αναρρίχησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος