Ένα γλύκισμα πεντανόστιμο που παρασκευάζεται με φροντίδα και γούστο και κύρια συστατικά τον νισεστέ, τη ζάχαρη, το αμύγδαλο και το αιγοπρόβειο βούτυρο, είναι ο χαλβάς Φαρσάλων.
Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίοτ, στο πλαίσιο της γιορτής χαλβά που διοργανώνεται στην περιοχή, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δωρεάν το υπέροχο αυτό έδεσμα, στα περίπτερα που θα φιλοξενούν το προβαλλόμενο προϊόν κοντά στην Πλατεία Δημαρχείου.
Οι μυρωδιές που αναδύονται από το εργαστήριο του χαλβαδοποιού, Θανάση Αρχοντή….ζαλίζουν. Για την παρασκευή του παραδοσιακού αυτού γλυκού, απαιτείται ειδικό καζάνι από χαλκό και συγκεκριμένη τεχνική που δεν είναι εύκολο να μαθευτεί σε άλλες περιοχές, διότι απατείται βαθιά γνώση και εμπειρία, όπως εξηγεί ο επίσης γνωστός χαλβαδοποιός, Χρήστος Γούναρης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος