Έπειτα από τρία χρόνια το τρένο έφτασε στο Αμύνταιο και την Φλώρινα. Η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινα – Θεσσαλονίκη είναι γεγονός.
Επιβάτης στην πρώτη δοκιμαστική λειτουργία της γραμμής η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θωμαή Αδάμου, δίνει το ρεπορτάζ.
Τα δρομολόγια από Έδεσσα έως και Φλώρινα είχαν διακοπεί προ τριετίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντηρήσεως στις γραμμές.

Το νέο δοκιμαστικό δρομολόγιο, έγινε παρουσία του αναπληρωτού Υπουργού Μεταφορών Κωνσταντίνου Κυρανάκη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η λειτουργία του τρένου είναι πολύ σημαντική για την περιοχή, κυρίως λόγω της οικονομικότερης μετακινήσεως. Δεκάδες φοιτητές, οι οποίοι σπουδάζουν σε άλλες πόλεις θα φτάνουν στο σπίτι τους με άνεση, ταχύτητα, ασφάλεια και οικονομικά.

Η πλήρης λειτουργία θα ξεκινήσει στις 20 Μαΐου. Η διαδρομή θα διαρκεί περίπου 3,5 ώρες, και θα εκτελούνται δυο δρομολόγια ημερησίως.
Μπορεί να μην είναι μία υπερταχεία, αλλά το τρένο παραμένει βασική υποδομή, συνδετικός κρίκος με την ανάπτυξη, την οικονομία, τον τουρισμό. Άλλωστε η Φλώρινα είναι η πύλη εισόδου από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια προς την Ελλάδα. Είναι ένας λόγος για να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο τους.

Επιθυμία των κατοίκων είναι η επέκταση της γραμμής στα γειτονικά Σκόπια, όπως ήταν η διασυνοριακή σύνδεση στα τέλη του 19ου αιώνα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος