Η ΕΥΑΘ αποκαθιστά δεξαμενή υδροδότησης κομβικής σημασίας για τη δυτική Θεσσαλονίκη

Στην εδραίωση της ασφάλειας υδροδότησης των δυτικών περιοχών της Θεσσαλονίκης προχωρά η ΕΥΑΘ με την αποκατάσταση δεξαμενής χωρητικότητας 20.000 κ.μ. στον Εύοσμο, μιας εγκατάστασης κομβικής για την υδροδότηση της δυτικής Θεσσαλονίκης σε περίπτωση αστοχίας.
Πρόκειται για τη δίχωρη δεξαμενή Δ5 πάνω από την περιφερειακή οδό στον Δήμο Ευόσμου, η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε το 1992, οπότε κατασκευάστηκε ο πρώτος, δυτικός θάλαμός της. Το 2001 κατασκευάστηκε και ο δεύτερος, ανατολικός θάλαμος, ο
οποίος ουσιαστικά δεν λειτούργησε ποτέ λόγω των μεγάλων καθιζήσεων και ρηγματώσεων που αναπτύχθηκαν, παροπλίζοντας έτσι ένα έργο κρίσιμο για την ασφάλεια της υδροδότησης των δυτικών περιοχών του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.
«Η δεξαμενή αυτή συνιστά έναν πολύ σημαντικό κρίκο στην ασφάλεια της υδροδότησης της Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς μπορεί να αποθηκεύσει 20.000 κ.μ. νερού, ποσότητα ικανή για τη 48ωρη τουλάχιστον κάλυψη των δυτικών περιοχών του Πολεοδομικού και
μάλιστα με μεταφορά νερού χωρίς αντλητικά συστήματα, με τη βοήθεια μόνο της βαρύτητας. Είναι κρίσιμο να αποκατασταθεί ο δεύτερος θάλαμος της δεξαμενής και να τεθεί σε λειτουργία, καθώς πρόκειται για μια επένδυση του 2000 της ΕΥΑΘ της τάξης των 3.000.000€ σε σημερινά μεγέθη, η οποία ποτέ δεν αξιοποιήθηκε λόγω αρχικής αστοχίας», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης.

Πηγή ΕΥΑΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος