Η Ελλάδα συμμετέχει για ακόμα μία χρονιά στην παγκόσμια δράση “Ώρα της Γης”

H “Ώρα της Γης” είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) μία φορά τον χρόνο στα τέλη Μαρτίου, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους, τις κοινότητες, τις επιχειρήσεις και τους κρατικούς φορείς, να σβήνουν τoν μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Η δράση αυτή ξεκίνησε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007, σε μία εκδήλωση στην οποία έσβησαν τα φώτα. Έκτοτε, έχει εξαπλωθεί και σε αυτήν συμμετέχουν περισσότερες από 7.000 πόλεις και κωμοπόλεις σε 187 χώρες, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στο φυσικό περιβάλλον.

Έτσι, το Σάββατο 26 Μαρτίου, μεταξύ 20.30 και 21.30 μπορεί να κλείσει τα φώτα όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην “Ώρα της Γης”, όπως αποκαλείται η παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF.

Πρόκειται για μια συμβολική πράξη η οποία στοχεύει στο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στις κυβερνήσεις του πλανήτη. Η Ελλάδα συμμετέχει για 15η συνεχόμενη χρονιά στην Ώρα της Γης. Την πρωτοβουλία στηρίζουν και φέτος πολλοί δήμοι, οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν καλέσει τους δημότες τους να λάβουν μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία.

Οι Δήμοι της Βόρειας Ελλάδας που συμμετέχουν:

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη καλεί τους δημότες του για ακόμη μία χρονιά, στην «Ώρα της Γης» να σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μία ώρα ενώνοντας έτσι τη φωνή τους με εκατομμύρια πολίτες φορείς, επιχειρήσεις και μνημεία σε όλο τον κόσμο.

Ο Δήμος Βέροιας «κατεβάζει τους διακόπτες» στο κτίριο του Δημαρχείου το Σάββατο 26 Μαρτίου συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία για την «Ώρα της Γης».

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής ο Δήμος Κατερίνης, θα κλείσει συμβολικά τα φώτα στο Δημαρχείο της πόλης.

Και ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει ενεργά, για ακόμα μία χρονιά, στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF «Η Ώρα της Γης» καλώντας τους δημότες να λάβουν μέρος στη δράση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος