Η Ελλάδα πενθεί για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη – «Γίγαντας, πρότυπο ζωής για τα παιδιά»

Με λίγα λουλούδια στην είσοδο του γυμναστηρίου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στην Πολίχνη του λένε το τελευταίο αντίο φίλοι και γνωστοί.

Όλοι μιλούν για την αξιοπρέπεια, το ήθος και την αγωνιστικότητα του. Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο που φέρει το όνομα του Ολυμπιονίκη, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ οι άνθρωποι του αθλητικού σωματείου Πήγασος Πολίχνης ανήρτησαν ένα πανό για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη στο οποίο αναγράφουν “θα σε θυμόμαστε για πάντα”.

Συγκλονίζει το μήνυμα στα social media που γράφτηκε από τον Ολυμπιονίκη και αναρτήθηκε από την οικογένεια του λίγο μετά το θάνατο του. Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης του Ταε Κβον Ντο, που πάλευε επί δύο χρόνια με μια σπάνια μορφή καρκίνου από την οποία νικήθηκε στα 42 του χρόνια, και όμως γενναιόδωρος μέχρι την τελευταία στιγμή είχε μόνο καλά λόγια να πει για όλους.

«Πετύχατε! Με κρατήσατε στη ζωή περισσότερο απ’ όσο αναλογούσε στον πολύ επιθετικό καρκίνο μου… μου χαρίσατε το χρυσό της παράτασης της ζωής μου σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή όταν η κόρη μου ήταν μόλις 3.5 χρονών και δεν θα θυμόταν τίποτα από μένα ενώ τώρα στα 5.5 θα με θυμάται έστω ως μακρινή ανάμνηση και θα μπορεί να διηγηθεί ιστορίες στον μικρό της αδερφό τον Γιώργο ώστε να με κρατήσουν ζωντανό στην καρδιά για πάντα», ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ αναφέρθηκε και στο μεγάλο δώρο της ζωής του την γυναίκα του:

«Είχα την τύχη να με αγαπήσει η πιο υπέροχη γυναίκα του κόσμου το δώρο μου απ’ τον Θεό όπως είναι και το όνομά της και να αποκτήσουμε μια πανέμορφη οικογένεια… Εγώ έπρεπε να το σηκώσω αυτό το βάρος.. όχι εκείνοι», έγραψε, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Η δημοσιογράφος Δώρα Τσαμπάζη αποχαιρετά τον αγαπημένο της σύζυγο με ένα απόσπασμα από το μονόγραμμα του Ελύτη.

Η Ελλάδα πενθεί για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη – «Γίγαντας, πρότυπο ζωής για τα παιδιά»

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο (15/10) στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως στις 4 το απόγευμα.

Θερμή παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στη μνήμη του σε ευαγή ιδρύματα Φλόγα- Σύλλογος Γονέων Παίδων Με Νεοπλασματική Ασθένεια, Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος