Η έκθεση «Γιάννης και Μίλτος Μανάκια. Τα πρόσωπα πίσω από τον φακό» στην Πρίστινα

ην περιοδική έκθεση φωτογραφίας «Γιάννης και Μίλτος Μανάκια. Τα πρόσωπα πίσω από τον φακό» παρουσιάζουν, στην Πρίστινα, Το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στην Πρίστινα και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Την έκθεση, που θα φιλοξενηθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη «Pjetër Bogdani» της Πρίστινας από τις 25 Απριλίου έως και τις 5 Μαΐου 2023,  θα εγκαινιάσει αύριο (Τρίτη 25 Απριλίου), στις 6 το απόγευμα, η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην Πρίστινα, πρέσβης Ελένη Βακάλη.

Η έκθεση «Γιάννης και Μίλτος Μανάκια. Τα πρόσωπα πίσω από τον φακό» στην Πρίστινα

Η έκθεση αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία για το κοινό στο εξωτερικό να θαυμάσει από κοντά μια μεγάλη συλλογή φωτογραφιών των δύο αδελφών από τις πρώτες δύο δεκαετίες του 20ου αιώνα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κι ένα ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες της έκθεσης.

Οι αδελφοί Γιάννης και Μίλτος Μανάκια (ή Μανάκη), παιδιά μιας αγροτικής οικογένειας από την Αβδέλλα Γρεβενών, ήταν οραματιστές φωτογράφοι και κινηματογραφιστές, που ταξιδεύοντας στην ύπαιθρο και τα αστικά κέντρα των Βαλκανίων, κατέγραψαν τη ζωή σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων, στιγμές αναψυχής, αρχιτεκτονικά ορόσημα και ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα που σηματοδότησαν τις αλλαγές του πρώτου μισού του 20ού αιώνα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος