Η Αρκούδα του Χολομώντα

Περιπλανώμενη και πολυταξιδεμένη η γνωστή αρκούδα που ταξιδεύει από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική και τούμπαλιν, εθεάθη ξανά.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Παύλος Σαρόγλου, για άλλη μια φορά βρέθηκε στον Ταξιάρχη, από όπου εξασφάλισε και ένα βίντεο με τον ασυνήθιστο επισκέπτη.

Ο Γιώργος Γιουρούδης, κάτοικος Ταξιάρχη, αναφέρει ότι στις 22.30 το βράδυ ενώ κινείτο με το όχημά του συνάντησε την αρκούδα επάνω στον δρόμο και συνέχισε να ακολουθεί το ζώο σε έναν χωματόδρομο, για να καταγράψει τις κινήσεις του.

Οι κάτοικοι θεωρούν αδύνατο μια αρκούδα να μετακινείται σε απόσταση τόσων χιλιομέτρων και πιθανολογούν ότι πρόκειται για περισσότερα ζώα. Κάποιοι ασχολούμενοι με την πανίδα του Χολομώντα επιχείρησαν και παρά τι αντιρρήσεις των κατοίκων χαρακτήρισαν το χωριό ως NATURA, σημειώνει ο κ. Γιουρούδης. Στο πλαίσιο αυτό λέγεται ότι πειραματιζόμενοι μετέφεραν και τοποθέτησαν την αρκούδα σε ένα ανοίκειο για εκείνη περιβάλλον, όπου δεν υπάρχει η τροφή που χρειάζεται, για να επιβιώσει και ως εκ τούτου επιτίθεται σε μελίσσια, και σε στάβλους με κοπάδια.   

Η Αρκούδα του Χολομώντα

Οι αρμόδιοι θα πρέπει να επιληφθούν και να μεταφέρουν το ζώο σε περιοχές όπου θα μπορεί να επιβιώσει χωρίς να προκαλεί προβλήματα στους κατοίκους και τα οικόσιτα στην Χαλκιδική.

Κανένα ζώο δεν πρέπει να μεταφέρεται σε ένα ξένο προς εκείνο περιβάλλον γιατί σύντομα δημιουργείται θέμα ανισορροπίας στο περιβάλλον. Όλοι γνωρίζουν το τεράστιο πρόβλημα που προκάλεσε στα μέσα του 19ου αιώνα η ανοησία των ευρωπαίων να μεταφέρουν στην Αυστραλία κουνέλια από την γηραιά ήπειρο, για να μπορούν να κυνηγούν, με αποτέλεσμα να πληγούν τα αυτόχθονα είδη και οι καλλιέργειες της ηπείρου, οδηγώντας σε διάβρωση του εδάφους, καθώς ελλείψει φυσικών αρπακτικών, επιταχύνθηκε η αναπαραγωγή τους.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος