H νεανική παραβατικότητα στην Κέρκυρα

Ένα συμβάν πρωτοφανές για τα δεδομένα της Κέρκυρας κινητοποίησε την τοπική κοινωνία, που αντελήφθη ότι κανένα πρόβλημα δεν βρίσκεται πολύ μακριά.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Ανδριώτης, αναφέρεται στο περιστατικό της επιθέσεως σε έφηβο προ διημέρου και ενημερώνει ότι εχθές το απόγευμα αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με προοριστικούς όρους ο 17χρονος που επετέθη και μαχαίρωσε ανήλικο στο κέντρο της πόλεως.

H Ελένη Μαλάχα, είναι Διευθύντρια του ΚΕΔΑΣΥ, ενός φορέα με ειδικούς επιστήμονες, που ασχολείται με διάφορα προβλήματα των μαθητών της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης. Ο φορέας ανέλαβε να διαχειριστεί ανάλογες καταστάσεις βίαιης συμπεριφοράς των ανηλίκων, που άρχισαν να εκδηλώνονται μετά το 2020.

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ο σχολικός εκφοβισμός και η επιθετική συμπεριφορά μαθητών, καθώς παρατηρείται σε μικρές ηλικίες, ακόμη και στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, αναφέρει η κ. Μαλάχα.

H νεανική παραβατικότητα στην Κέρκυρα

Οι φορείς κινητοποιούνται, αλλά και τα σχολεία θα πρέπει να αναλάβουν μέρος της λύσεως του προβλήματος.

Δράση, πρόληψη και καλλιέργεια, είναι το τρίπτυχο με το οποίο θα πρέπει να εργαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Όπως λέει η κ. Μαλάχα οι γονείς δεν διαθέτουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους, είναι απασχολημένοι με την δουλειά τους ή ότι άλλο και αφήνουν το σημαντικότερο έργο τους, την ανατροφή των παιδιών.

Οι καθηγητές φοβούνται να αναφέρουν περιστατικά βίας ή να εφαρμόσουν κάποια μέτρα όταν παρατηρούν παραβατικές συμπεριφορές, γιατί τότε οι γονείς παρεμβαίνουν και τους ζητούν τον λόγο τιμωρίας των παιδιών τους, ενώ είναι συχνές και οι απειλές που δέχονται, επισημαίνει ο Γιάννης Αμδριώτης.

H νεανική παραβατικότητα στην Κέρκυρα

Ίσως τα σημαντικότερα σχολεία που θα έπρεπε να λειτουργούν οι χώρες να είναι αυτά της εκπαιδεύσεως των γονέων, που συνηθίζουν να βλέπουν τα παιδιά τους ως αξεσουάρ ή απόκτημα. Π.χ. όπως ένα αυτοκίνητο που το προσέχουν μην πάθει κάποια ζημιά, αλλά το χρησιμοποιούν στον δρόμο με επικίνδυνο τρόπο χωρίς να σκέφτονται ότι βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων. Παιδιά με Κοινωνική Συνείδηση, αναφέρει το ΚΕΔΑΣΥ στους τομείς με τους οποίους ασχολείται. Πλην όμως αυτά τα παιδιά αναπτύσσονται από οικογένειες με Κοινωνική Συνείδηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος