H Διεθνής έκθεση «FRESKON 2025» άνοιξε τις πύλες της

Μια ευκαιρία να εκθέσουν οι Έλληνες παραγωγοί τα φρούτα τους εντός και εκτός Ελλάδος προσφέρει η έκθεση «FRESKON 2025», που πραγματοποιείται στην ΔΕΘ από τις 10 έως τις 12 Απριλίου.   

“Στην χαρά του φρούτου” βρέθηκε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Πιτσιακίδης, ο οποίος παρουσιάζει εμπόρους και προϊόντα…

Ενδιαφερόμενοι για τα ελληνικά φρούτα έφτασαν ακόμη και από το Ισραήλ. Ένα από τα αγαπημένα προϊόντα, μια ειδική γαστρονομική επιλογή για το ελληνικό τραπέζι είναι τα μανιτάρια.  

Ο Χρόνης Κεχαγιάς ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας παραγωγής και εμπορίας μανιταριών παρουσιάζει το λευκό μανιτάρι που καλλιεργεί η εταιρεία του, η μόνη που τα παράγει στην Ελλάδα. «Έως τώρα γίνονταν εισαγωγές από την Πολωνία, αλλά τώρα πλέον παράγεται σε ειδικούς κλωβούς με άχυρο και ζωικό λίπασμα, γύψο και τύρφη  με 80% -100% υγρασία και θερμοκρασία στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Σε ανάλογες συνθήκες παράγονται και τα μανιτάρια πλευρώτους».  

H Διεθνής έκθεση «FRESKON 2025» άνοιξε τις πύλες της

Μια απολύτως ελεγχόμενη καλλιέργεια σε κλειστούς και όχι ανοικτούς χώρους που αποτρέπει την μόλυνση των μανιταριών.

Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιά, η εταιρεία του παράγει 160 τόνους πλευρώτους και 160 τόνους λευκά μανιτάρια τα οποία διατίθενται στην ελληνική αγορά. Στόχος είναι η μείωση των εισαγωγών από την Πολωνία, από όπου προέρχεται ο μεγαλύτερος όγκος του προϊόντος, που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Στόχος όπως λέει δεν είναι οι εξαγωγές, αλλά να σταματήσουν οι εισαγωγές και να παράγονται όλα στην Ελλάδα.

H Διεθνής έκθεση «FRESKON 2025» άνοιξε τις πύλες της
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος