Γιορτή Τσίπουρου και Αποσταγμάτων στον Τύρναβο

Η Γιορτή Τσίπουρου & Αποσταγμάτων διεξάγεται στον Τύρναβο, συγκεντρώνοντας παραγωγούς, πολιτικούς φορείς και λάτρεις του τσίπουρου.

Η γιορτή ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται και σήμερα, προσφέροντας σε καλεσμένους και επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά προϊόντα και να βιώσουν την παράδοση της απόσταξης τσίπουρου.

Ο οινολόγος, Θάνος Καραθάνος μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» ανέφερε πως περίπου το 60% της συνολικής ποσότητας εγχώριου τσίπουρου παράγεται στη Θεσσαλία. «Μιλάμε για ένα παραδοσιακό προϊόν με τεράστια ιστορία. Οι πηγές φτάνουν γύρω στον 13ο και 14ο αιώνα. Κύριες περιοχές είναι η Θεσσαλία, η Μακεδονία και η Κρήτη αλλά σε όλη την Ελλάδα παράγεται τσίπουρο. Ωστόσο, παρά την μακρόχρονη ιστορία και την παράδοση, μόνο τα τελευταία χρόνια κατάφερε η Ελλάδα να το αναδείξει σαν γεωγραφική ένδειξη, να τυποποιηθεί να εμφιαλωθεί και πλέον με την ονομασία τσίπουρο να κυκλοφορεί και στις διεθνείς αγορές», τόνισε μεταξύ άλλων ο Θ. Καραθάνος.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος