Η Γιορτή Τσίπουρου & Αποσταγμάτων διεξάγεται στον Τύρναβο, συγκεντρώνοντας παραγωγούς, πολιτικούς φορείς και λάτρεις του τσίπουρου.
Η γιορτή ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται και σήμερα, προσφέροντας σε καλεσμένους και επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά προϊόντα και να βιώσουν την παράδοση της απόσταξης τσίπουρου.
Ο οινολόγος, Θάνος Καραθάνος μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» ανέφερε πως περίπου το 60% της συνολικής ποσότητας εγχώριου τσίπουρου παράγεται στη Θεσσαλία. «Μιλάμε για ένα παραδοσιακό προϊόν με τεράστια ιστορία. Οι πηγές φτάνουν γύρω στον 13ο και 14ο αιώνα. Κύριες περιοχές είναι η Θεσσαλία, η Μακεδονία και η Κρήτη αλλά σε όλη την Ελλάδα παράγεται τσίπουρο. Ωστόσο, παρά την μακρόχρονη ιστορία και την παράδοση, μόνο τα τελευταία χρόνια κατάφερε η Ελλάδα να το αναδείξει σαν γεωγραφική ένδειξη, να τυποποιηθεί να εμφιαλωθεί και πλέον με την ονομασία τσίπουρο να κυκλοφορεί και στις διεθνείς αγορές», τόνισε μεταξύ άλλων ο Θ. Καραθάνος.
Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος