Για πρώτη φορά στο ΑΠΘ η “Αύρα” – Οι φοιτητές ζητούν την απομάκρυνση των ΜΑΤ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν από το πρωί έξω από το κτίριο της Φυσικομαθηματικής στο ΑΠΘ, ενώ ο χώρος έξω από το στέκι του Βιολογικού έχει σφραγιστεί.

Την πόρτα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πέρασε για πρώτη φορά η Αύρα, το ειδικό υδροφόρο όχημα της Αστυνομίας “Αίαντας”, το οποίο έχει σταθμεύσει δίπλα από την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη.

Εντός του χώρου συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής της βιβλιοθήκης και σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πρώτη φάση του έργου, θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Για πρώτη φορά στο ΑΠΘ η “Αύρα” – Οι φοιτητές ζητούν την απομάκρυνση των ΜΑΤ

Λίγο νωρίτερα μέλη φοιτητικών συλλόγων παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές τόνισαν ότι η κατασκευή της βιβλιοθήκης είναι προσχηματική, προκειμένου να εμπεδωθεί η αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο.
Οι φοιτητές έκαναν λόγο για βίαιη καταστολή και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Χημείου και πραγματοποίησαν πορεία εντός του campus του Πανεπιστημίου, φτάνοντας μπροστά από την κοσμητεία της ΣΘΕ.

 

Εν τω μεταξύ, στην είσοδο του χώρου των εργασιών παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και το όχημα εκτόξευσης νερού «Αύρα».  Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, που έδωσε το «παρών» στη διαμαρτυρία, μαζί με μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού δήλωσε πως «η κυβέρνηση και οι πρυτανικές Αρχές έχουν βαρύτατες ευθύνες για αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και εδώ και καιρό στο ΑΠΘ».

Στον μεταξύ σήμερα το πρωί (27/5) οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οι τρεις νεαροί, ένας 21χρονος και δύο 22χρονοι, που συνελήφθησαν κατά τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΡΕΤΗ ΤΑΣΟΥΛΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος