Για “μπανάκι” στην παραλία των αμμόλοφων στην Καβάλα

Μόλις 20 λεπτά από την πόλη της Καβάλας, μια παραλία με αμμόλοφους στην Νέα Πέραμο, δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τις ομορφότερες της Ελλάδας, και δικαίως αποκαλείται εξωτική.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Τασούλα Κρητικού, αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες, δίνει μια “γεύση” των ιδανικών διακοπών.  

Μια  αμμουδιά τριών χλμ. με ψιλή άμμο και κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά, όπου το πράσινο του Παγγαίου πλησιάζει στην ακτή.

Μόλις 1000 μέτρα από την Νέα Πέραμο για τους ντόπιους και με δωρεάν χώρους στάθμευσης για τους πιο μακρινούς επισκέπτες διαθέτει ότι χρειάζεται κάποιος για ξεκούραση, αλλά και διασκέδαση, χωρίς την ταλαιπωρία του μποτιλιαρίσματος. Όπως σημειώνει ο Ανδρέας Ζιρτιλίδης, επιχειρηματίας η εθνική οδός μείωσε τις αποστάσεις και ακριβώς σε μια ώρα και πέντε λεπτά έρχονται οι επισκέπτες από την Θεσσαλονίκη.  

Για “μπανάκι” στην παραλία των αμμόλοφων στην Καβάλα

Ο κόσμος φτάνει από παντού. Είναι ενδεικτικό ότι οι τουρίστες στην παραλία μιλούν όλες τις γλώσσες των Βαλκανίων. Από Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, και από τις γύρω πόλεις της Μακεδονίας, οι Αμμόλοφοι έχουν φανατικούς θαυμαστές-  επισκέπτες που έρχονται κατ’ επανάληψη.

Το μόνα που μας τα χαλάει είναι ο καιρός, με την ασταθή συμπεριφορά του λέει ο κ. Ζιρτιλίδης, αλλά αυτό είναι κάτι που ουδείς μπορεί να αντιμετωπίσει.

Οι Αμμόλοφοι αποτελούνται από τρεις κολπίσκους, εκ των οποίων ο κεντρικός με περισσότερο κόσμο προσφέρει ένα περιβάλλον έντονης δραστηριότητας με παιχνίδια στην θάλασσα, ενώ τους ακραίους κολπίσκους επιλέγουν όσοι επιθυμούν περισσότερη απομόνωση και ησυχία.

Για “μπανάκι” στην παραλία των αμμόλοφων στην Καβάλα

Ανάμεσα στην Πέραμο και τους Αμμόλοφους, οι πιο περιπετειώδεις από την φύση τους επισκέπτες θα ανακαλύψουν την μικρή χερσόνησο του Βρασίδα, που προσφέρει μικρούς κολπίσκους και ρηχά νερά με ψιλή άμμο.

Για “μπανάκι” στην παραλία των αμμόλοφων στην Καβάλα

Για εκείνους που αγαπούν την ιστορία λέγεται ότι σε αυτό το σημείο σκοτώθηκε ο Σπαρτιάτης στρατηγός Βρασίδας σε μια φονική μάχη ενάντια στον Στρατηγό των Αθηναίων Κλέωνα, ο οποίος επίσης έπεσε στο πεδίο της μάχης. Εξ ου και το όνομα της χερσονήσου. Το βέβαιο είναι πως ο ασύλητος τάφος και η ασημένια λάρνακα με τα λείψανά της καύσεως του Βρασίδα μαζί με ένα χρυσό στεφάνι βρέθηκε στο κέντρο της αρχαίας αγοράς της Αμφιπόλεως, όπου σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, ετάφη δημοσία δαπάνη, εντός των τειχών. Αυτό αποτελούσε σπάνια και εξαιρετική τιμή για τους αρχαίους Έλληνες, καθώς όλες οι ελληνικές πόλεις είχαν τα νεκροταφεία έξω από τα τείχη τους, για λόγους υγείας και ψυχολογίας. Ο ήρωας κατεγράφη ως εις εκ των οικιστών της πόλεως.

Για “μπανάκι” στην παραλία των αμμόλοφων στην Καβάλα

Οπότε, κάπου στο ενδιάμεσο ή κατά την επιστροφή από τις διακοπές σε μισή ώρα απόσταση από τους Αμμολόφους βρίσκεται το Μουσείο της Αμφιπόλεως, που θα καταστήσει πιο πλούσια την εμπειρία της καλοκαιρινής απόδρασης.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος