Μεγάλη είναι η αξία της παλαίωσης του κρασιού. Η οινοποιός Νάουσας, Γεωργία Φουντή, είπε ότι η πιο διαδεδομένη ποικιλία για την παλαίωσή της είναι το ξινόμαυρο. Συχνά γίνεται για να ενισχυθεί η οινική παράδοση ενός τόπου αλλά και για συναισθηματικούς λόγους, ενώ συνήθως συνοδεύει κάποιο μεγάλο γεγονός, όπως είναι η γέννηση ενός παιδιού ή ένας αρραβώνας. Η πώληση του παλαιομένου κρασιού γίνεται είτε απευθείας από το οινοποιείο είτε από κάβες. “Το κρασί είναι ο χαρακτήρας του παραγωγού που βγαίνει στο προϊόν του”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα Φουντή.
Η δ/ντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας “Οινοποιοί Β. Ελλάδας” Αλεξάνδρα Ανθίδου, τόνισε ότι αποτελεί γευστική επένδυση να δοκιμάσει κάποιος ένα κρασί 20 και 30 χρόνων, καθώς δίνει πολύ μεγαλύτερη απόλαυση από ένα φρέσκο, ενώ υπάρχουν παλαιωμένα και ροζέ κρασιά.
Με πολλές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς τα κρασιά από την περιοχή της Φλώρινας τραβούν την προσοχή. Καλλιεργούνται ποικιλίες που ευδοκιμούν στο ψυχρό κλίμα της περιοχής με πολύ καλά γευστικά στοιχεία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος