Γάμος και τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών: Ένα θέμα με πολιτικές, κοινωνικές και νομικές διαστάσεις

Σε πλήρη εξέλιξη είναι στη χώρα μας η συζήτηση για τον γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια, με το θέμα να απασχολεί την κοινωνία για τις πολιτικές, κοινωνικές, νομικές και ηθικές διαστάσεις του. Οι πολίτες φαίνεται να διχάζονται, με αρκετούς να είναι υπέρ, κυρίως νέοι, άλλους να διατηρούν επιφυλάξεις κυρίως σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των παιδιών, και κάποιους να είναι κατά.

Το θέμα έχει εγείρει έντονη πολιτική αντιπαράθεση.

Ο κ. Ιάσων Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας ΝΔ, μιλώντας στην εκπομπήΤριτολογίες” της ΕΡΤ3, είπε ότι πρόκειται για ένα καλό νομοσχέδιο που αποκαθιστά μία σειρά από αδικίες. “Δεν μπορεί κανένα δικαίωμα ενός ανθρώπου το 2024 να εξαρτάται από τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, το νομοσχέδιο βάζει τάξη σε μία άδικη πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, υπάρχει και θα υπάρξει και στο μέλλον. Σε ό,τι αφορά τις φωνές που αντιδρούν, ο κ. Φωτήλας έκανε λόγο για μεσαιωνικές αντιλήψεις, καθώς, όπως τόνισε, ” οικογένεια για ένα παιδί είναι οι άνθρωποι που το αγαπούν και το φροντίζουν, τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”, χαρακτηρίζοντας ως άκρως παράλογο ένας ομοφυλόφιλος ως μονογονέας, αυτή τη στιγμή, να μπορεί να υιοθετήσει ένα παιδί και δύο να μην μπορούν.

Ο κ. Απόστολος Πάνας, βουλευτής Χαλκιδικής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είπε ότι το κόμμα του συμφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά όχι με την παρένθετη μητέρα. “Είμαστε θετικοί επί της αρχής σε θέματα δικαιωμάτων, θέλουμε να δούμε όμως τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των παιδιών… περιμένουμε το σύνολο του νομοσχεδίου για να κάνουμε προτάσεις που μπορεί να βελτιώσουν περαιτέρω τη νομοθετική ρύθμιση….είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να διχάσει την ελληνική πολιτεία κι αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος”, τόνισε ο κ. Πάνας.

Ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, γιατρός στο επάγγελμα και γονέας έξι παιδιών ο ίδιος, εξέφρασε την άποψη ότι “ο ομοφυλόφιλος δεν δικαιούται να έχει παιδιά, καθώς γάμος σημαίνει ένωση δύο γαμετών, δεν μπορούν να ενωθούν δύο αρσενικοί γαμέτες”. Όλη η Ευρώπη είναι σε λάθος κατεύθυνση, δεν μας ενδιαφέρει να μας επαινούν οι άρχοντες του κόσμου τούτου, μας ενδιαφέρει να είμαστε με την αλήθεια….το σύμφωνο συμβίωσης υπερκαλύπτει τους ομοφυλόφιλους, τι τον θέλουν τον γάμο;”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος