Η Αγγελική Παπαράδη, υπεύθυνη συντονισμού Πρωτοβουλίας Μικρών Ελλήνων Παραγωγών, εξηγεί πως και γιατί μια ομάδα μικρών παραγωγών τροφίμων από όλη την Ελλάδα, διοργανώνουν το “Γαλάζιο Σάββατο” στην Αλεξανδρούπολη.
Η πόλη ένα σταυροδρόμι οικονομικό, απαντά με τον δικό της τρόπο στην χίμαιρα της κατανάλωσης με σπατάλη χρημάτων σε εισαγόμενα κατά κύριο λόγο προϊόντα, τα οποία στην πραγματικότητα μειώνουν το εγχώριο εισόδημα.
Μικροί παραγωγοί και κατασκευαστές προσφέρουν τα τοπικά προϊόντα προκαλώντας σε σύγκριση. Στόχος των διοργανωτών να διατεθούν περισσότερα και καλύτερα ποιοτικά προϊόντα, που χρειάζονται την στήριξη όλων, για να υπάρχουν οι παραγωγοί και να μείνουν στον τόπο τους οι νέοι.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά ακριβώς μετά την Black Friday, για να αντισταθμίσουν την διαρροή του εισοδήματος στο εξωτερικό. «Από την τρίτη χρονιά και μετά το ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα αυξάνεται, όπως και από τους Έλληνες του εξωτερικού, να αγοράσουν και να συμμετάσχουν», λέει η κ. Παπαράδη. Μέσα από τα επιμελητήρια, τα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης η προσπάθεια γίνεται γνωστή και κερδίζει σε εκπροσώπηση και κοινό.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος