Γ. Κεφαλογιάννης στον 102FM: “Είμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο εξοπλισμών τα τελευταία χρόνια”

«Είμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο εξοπλισμών τα τελευταία χρόνια. Μόλις πριν δύο εβδομάδες πέρασαν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων», δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Λαδιανό, στον 102FM, το ενημερωτικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ3. Ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε πως η σημερινή αποστολή του ελληνικού C-130 με την ανθρωπιστική βοήθεια για την Γάζα έχει σχεδιαστεί να γίνει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αναφερόμενος στην στρατιωτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου ΜΕΔΟΥΣΑ, που ματαιώθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία της Αιγύπτου, τόνισε πως «είναι ένα γεγονός που δεν μας προβληματίζει». Όσον αφορά τις κινήσεις Ερντογάν στην κρίση της Μ.Ανατολής, εκτίμησε πως η ρητορική της Άγκυρας δεν βοηθά τις σχέσεις της με χώρες της Δύσης, ούτε τις φιλοδοξίες Ερντογάν για αμερικανικούς εξοπλισμούς.

Ο κ. Κεφαλογιάννης μίλησε επίσης για τη θητεία και για την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τα στελέχη των Ε.Δ. «Επεξεργαζόμαστε νομοθετικά τον τρόπο που θα αποκτούν δεξιότητες οι στρατευμένοι νέοι», είπε, ενώ αναφέρθηκε στον σχεδιασμό ενός μεγάλου προγράμματος για το οικιστικό ζήτημα των στελεχών.

Τέλος, τόνισε πως πρώτιστο καθήκον των στρατιωτικών είναι η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των δικαίων της πατρίδας μας και πως δεν θα καταστεί κύριο καθήκον ή κανονικότητα η εμπλοκή των Ε.Δ. στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος