Ένα ταξίδι στην γνώση, στην γεύση και στην υγιεινή διατροφή ξεκινά σήμερα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 1ου ΕΠΑΛ Αμυνταίου.
Την πρωτοβουλία που στοχεύει στην διατήρηση της μικρασιάτικης πολιτιστικής κληρονομιάς και την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας παρουσιάζει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θωμαή Αδάμου.
Μια ισορροπημένη διατροφή με τοπικά προϊόντα είναι το αντίδοτο στα ταχυφαγεία, τα τυποποιημένα και τα ανθυγιεινά γεύματα.

Η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Χριστίνα Φωτιάδου βοήθησε στην διοργάνωση του φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και εδραιώθηκε για την προσφορά του στην κοινότητα.
«Θέλαμε οι μαθητές μας να μάθουν τι πρέπει να τρώνε, τι να παίρνουν μαζί τους στο σχολείο, τι να αποφεύγουν. Τα παιδιά δεν αλλάζουν εύκολα τις συνήθειες τους, από την μια ημέρα στην άλλη». Εκείνο που επιδιώκουν οι εκπαιδευτικοί και οι αρμόδιοι είναι να μάθουν να εντάσσουν τα φρούτα και τα λαχανικά στην διατροφή τους.

Παράλληλα, η αλλαγή των κακών συνηθειών χρειάζεται βοηθήματα, τα οποία βρίσκονται στην τοπική κουζίνα και στα εξαιρετικά προϊόντα της περιοχής. Διατηρώντας τις παραδοσιακές συνταγές αναδεικνύεται η πλούσια γαστρονομία της περιοχής και διατηρείται σε υψηλό επίπεδο η καλή υγεία, ειδικά των νέων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος