Τον Κανόνα και τα ψαλλόμενα στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου θα ψάλουν και φέτος δεκάδες φοιτήτριες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Πρόκειται για το γυναίκειο Βυζαντινό (φωνητικό) σύνολο «Ευ νεάνιδες», του Εργαστηρίου Ποιητικής, αλλά και φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική», του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ.
Η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου θα τελεστεί Προεξάρχοντος του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στις 7 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του πρωτοψάλτη, επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γεωργίου Πατρώνα.
Στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στο Δεξιό Αναλόγιο θα είναι: Ερμηνευτής-Πρωτοψάλτης ο Γεώργιος Πατρώνας, Λαμπαδάριος ο Ελευθέριος Καρέτσος, Χορός Ψαλτών του Ιερού Ναού και οι φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική», ενώ στο Αριστερό Αναλόγιο θα είναι: το Γυναικείο Φωνητικό Βυζαντινό σύνολο «Ευ νεάνιδες» και οι φοιτήτριες του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική».
ΠΗΓΗ+ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος