150 χλμ βορείως της Αλεξανδρουπόλεως λαμβάνει χώρα ένα πρόγραμμα με πολλές απαιτήσεις και την παρουσία μιας αμερικανικής αποστολής.
Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δήμητρα Παρασκευοπούλου παρουσιάζει την ομάδα που ανακαλύπτει τον ελληνικό τρόπο διατροφής και ζωής.
Η Όλγα Καλεντζίδου, Επίκουρος καθηγήτρια γεωγραφίας στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, με καταγωγή από τον Έβρο, συνοδεύεται από 17 φοιτητές της για να τους εισάγει στην τοπική διατροφή και την γεωγραφία της περιοχής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Cuisine and Farming – Κουζίνα και Γεωργία στα Σύνορα της Ελλάδας».
Η κ. Καλεντζίδου είναι επίσης αρχαιολόγος, της οποίας τα ερευνητικά ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον τρόπο με τον οποίο οι γαστρονομικές και διατροφικές παραδόσεις επηρεάζουν τις κοινωνίες, την επισιτιστική ανασφάλεια από τους περιορισμένους πόρους, καθώς και την επίδραση της αστικής γεωργίας.
Οι αμερικανοί φοιτητές μαθαίνουν για την εποχικότητα, την τοπικότητα και τις διάφορες καλλιέργειες. Εντύπωση τους προκάλεσε η συλλογικότητα μιας παρέας ή της οικογένειας, να βρεθούν όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι, γιατί το γεύμα είναι κάτι περισσότερο από ένα πιάτο με φαγητό. Με τον ίδιο τρόπο αναπτύσσονται ισχυρές διαπροσωπικές σχέσεις, που δημιουργούνται μεταξύ των παραγωγών και των καταναλωτών της κοινότητας
Η Γεωγραφία αναλύει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και του περιβάλλοντός, από τα δάση έως τα αγροκτήματα και τις πόλεις. Σε μια εποχή ραγδαίων περιβαλλοντικών αλλαγών, οι διατροφικοί πόροι, η ποιότητα του νερού και οι σχέσεις των ανθρώπων για την καλύτερη διαχείρισή τους βρίσκεται στο ερευνητικό πεδίο των επιστημόνων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος