Flyover και σχολική στέγη στο επίκεντρο της συνάντησης Σ. Αγγελούδη με Θ. Λιβάνιο και Κ. Γκιουλέκα

Τα προβλήματα της σχολικής στέγης στον δήμο Θεσσαλονίκης και οι επιπτώσεις της κατασκευής του flyover στις μετακινήσεις των πολιτών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, με τον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο και τον νέο υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κώστα Γκιουλέκα.

«Συζητήσαμε τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Κυρίως αναφερθήκαμε στο θέμα της λείανσης των συνεπειών του flyover και πως μπορούμε, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, να γίνει πιο εύκολη η ζωή των κατοίκων μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο. Προσπαθούμε να χρηματοδοτήσουμε τον δήμο ώστε να πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων τις βραδινές ώρες, για να μην επιβαρύνεται η κυκλοφορία, ενώ συζητήσαμε και για τη σχολική στέγη. Ψάχνουμε να βρούμε άμεσα έναν τρόπο χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των κατεπείγουσων αναγκών ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για τους μαθητές», είπε ο κ. Λιβάνιος στις δηλώσεις που ακολούθησαν στους δημοσιογράφους.

Ο κ.Αγγελούδης από την πλευρά του στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της σχολικής στέγης, ζητώντας την άμεση αντικατάσταση των πέντε λυόμενων σχολείων του δήμου, που τοποθετήθηκαν μετά τον σεισμό του 1978 και εξακολουθούν να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες, με καινούργια. «Η συζήτηση περιελάμβανε μόνο τα προβλήματα της πόλης», είπε ο δήμαρχος στις επίσημες δηλώσεις, προσθέτοντας πως «η σχολική στέγη είναι ένα πρόβλημα που καλείται να βρει άμεσες απαντήσεις το επόμενο διάστημα».

Λίγο πριν την αποχώρησή τους από το δημαρχείο, ο κ. Αγγελούδης έδωσε αναμνηστικά δώρα τόσο στον κ.Λιβάνιο, όσο και στον κ. Γκιουλέκα λέγοντας προς τον τελευταίο: «Καλώς ήρθες στην ομάδα των προβλημάτων» και το νέο υφυπουργό να ανταπαντά: «Είμαι βέβαιος ότι θα συνεργαστούμε άψογα και πρώτα ο Θεός θα βρούμε πολλές λύσεις».

ΕΡΤ, ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος