Φλογητά Χαλκιδικής- Ένταση από την απομάκρυνση των «κλειδωμένων» ομπρελών: «Η νομιμότητα πρέπει να ισχύει για όλους»

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει πλέον στη Χαλκιδική το θέμα με τις “κλειδωμένεςομπρέλες και ξαπλώστρες που ιδιώτες εγκαθιστούν μόνιμα στις παραλίες και συνεργεία των δήμων αναγκάζονται να τις απομακρύνουν από τον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού.

Στα Φλογητά, προκλήθηκε ένταση, στην έφοδο του δήμου το πρωί και συγκεκριμένα, όταν λουόμενοι είδαν τα συνεργεία να τους ξηλώνουν τις ομπρέλες που τις αφήνουν στην παραλία συνεχώς στημένες, δεμένες με αλυσίδα, μαζί με τα κλειδωμένα με λουκέτο καθίσματα και ξαπλώστρες, χωρίς να τα απομακρύνουν, όταν δεν γίνεται χρήση τους.

Όπως υποστηρίζουν αγανακτισμένοι οι κάτοικοι, ηλικιωμένοι οι περισσότεροι από αυτούς, ζουν μόνιμα στην περιοχή και αυτό τους διευκολύνει ώστε να ανεβοκατεβαίνουν στην παραλία, χωρίς να κουβαλούν κάθε φορά μαζί τους ομπρέλες και ξαπλώστρες. Ακόμη, αυτό που επισημαίνουν, είναι ότι για όλους πρέπει να ισχύει η νομιμότητα.

Η απομάκρυνση των μόνιμων κατασκευών θα γίνει σε όλη την ακτογραμμή του δήμου Νέας Προποντίδας και προσεχώς και στον δήμο Κασσάνδρας.

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, καθώς, κάθε χρόνο, περίοικοι διατηρούν στο ίδιο σημείο, επί πολλές ημέρες καταχρηστικά τις πακτωμένες κατασκευές τους, πολλές φορές ακόμη και για όλη τη θερινή περίοδο.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος