Φεστιβάλ Επταπυργίου: Ένας θεσμός που συμπληρώνει έξι χρόνια ζωής προσφέροντας βραδιές πολιτισμού και διασκέδασης

Επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη ο σημαντικός πλέον θεσμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το “Φεστιβάλ Επταπυργίου” από τις 5 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου. Στα έξι χρόνια ζωής του, σε ένα θέατρο οχτακοσίων θέσεων, έχει φιλοξενήσει μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του ελληνικού καλλιτεχνικού χώρου αλλά και της διεθνούς σκηνής. Παράλληλα, στις παραγωγές που σχεδιάζει και υλοποιεί, συνεργάζεται με σχεδόν όλους τους καλλιτεχνικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με την κα Άννα Μυκωνίου, Πρόεδρο & Καλλιτεχνική Διευθύντρια Κέντρου Πολιτισμού Π.Κ.Μ, έργα και καλλιτέχνες διεθνούς αναγνώρισης σε ένα μοναδικό μνημείο, συνθέτουν ένα παζλ που καλύπτει πολύ μεγάλο εύρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (όπερα, αφιερώματα, βραδιές ποίησης και μουσικής, συναυλίες έντεχνης μουσικής), ενώ στόχος είναι να γίνει το φεστιβάλ το “μικρό Ηρώδειο” της Θεσσαλονίκης.

Στο επίκεντρο του Φεστιβάλ, φέτος είναι η γυναίκα.

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024 συνεργάζεται με καλλιτεχνικούς φορείς από όλη την βόρεια Ελλάδα και φιλοξενεί 15 παραστάσεις σε 7 παραγωγές, ενώ θα συμμετάσχουν 270 καλλιτέχνες και 45 τεχνικοί, ώστε να παρουσιάσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο πολιτιστικό δρώμενο το καλοκαίρι του 2024, με πολύ οικονομικά εισιτήρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος