Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης υπέγραψε την απόφαση για ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία αποκομιδής απορριμμάτων, χωρίς την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς το δικαίωμα αυτό του το δίνει ο νόμος . Αυτό έγινε χθες μετά την χθεσινή κατάληψη των εργαζομένων στην καθαριότητα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ,την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να αξιολογήσει την πιο συμφέρουσα πρόταση ανάθεσης σε ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση και μετά το μεσημέρι θα συνδράμουν στην καθαριότητα της πόλης. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμά Ψαρρά «από τους 2000 τόνους σκουπιδιών που υπάρχουν και καθημερινά βγαίνουν 400 τόνοι, η ιδιωτική εταιρεία θα μαζέψει τους 1200 τόνους» δήλωσε στα Newmedia της ΕΡΤ3.
Την ίδια ώρα αρχίζουν και οι ψεκασμοί στους κάδους για την αποφυγή μολύνσεων «ύστερα από επιστολή που απεστάλη από το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστώντας άμεση αποκομιδή των απορριμάτων καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι για σοβαρές μολύνσεις».
Τέλος, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι «όσο θα υπάρχουν οι φουρνιές των 8μηνων συμβάσεων στον τομέα της καθαριότητας, θα ζούμε αυτές τις καταστάσεις. Τα τελευταία 6 χρόνια έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Η μόνη λύση είναι το προσωπικό να είναι μόνιμο και να επιτευχθεί μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος