Την έκθεση “Ο τοίχος της μνήμης” εγκαινίασε η Λίνα Μενδώνη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας

Την έκθεση “Ο τοίχος της μνήμης” και την ημιυπαίθρια έκθεση επιτύμβιων ανάγλυφων και τιμητικών βωμών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας εγκαινίασε την Παρασκευή 16 Ιουλίου η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία έκανε λόγο για μια κατασκευή που ζωντανεύει τα μνημεία και τις μνήμες.

Η έκθεση άνοιξε με το θεατρικό δρώμενο «Επιγράμμα», μια πρωτότυπη και συγκινητική ξενάγηση. Συνολικά 124 μαρμάρινες επιτύμβιες στήλες με πορτρέτα παλιών Βεροιωτών, καθώς και τιμητικοί βωμοί και μαρμάρινες σαρκοφάγοι που χρονολογούνται από τον 4ο αι. π.Χ. έως τον 4 ο αι. μ.Χ. καθαρίσθηκαν, συντηρήθηκαν και αποκαταστάθηκαν αισθητικά και για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο ευρύ κοινό.

Νωρίτερα η υπουργός Πολιτισμού είχαν συναντήσεις με τον δήμαρχο Βέροιας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τον μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης κ.κ. Παντελεήμονα.

Κατά την περιοδεία της στην Βέροια η κ. Μενδώνη αναφέρθηκε στο νέο Μουσείο των Αιγών που είναι σε φάση ολοκλήρωσης, ενώ ανακοίνωσε και την ένταξη τριών έργων στο κέντρο της Βέροιας στις «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Υπουργείου, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ρεπορτάζ: Αλεξία Τζιώνα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ