Τατιάνα Παπαδοπούλου: Η “Μέδουσα” είναι κάθε αδύναμο ον που υφίσταται κακοποιητική συμπεριφορά

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» η χορευτική ομάδα «Χορευτές του Βορρά», παρουσιάζει τη χορευτική παράσταση «Μέδουσα» στο αρχαίο θέατρο Δίου. Η καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Τατιάνα Παπαδοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3.

Όπως είπε, παρότι δύσκολη, η περίοδος της καραντίνας ήταν δημιουργική, υπήρχε περισσότερος χρόνος για πρόβες, που πραγματοποιήθηκαν τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Η ομάδα προετοίμαζε ένα άλλο έργο σε μουσική Σκαλκώτα που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Δάσους, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όταν προέκυψε η πρόταση για το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Όπως είπε η κ. Παπαδοπούλου για την «Μέδουσα» «έχουμε αγωνία γιατί δουλέψαμε πολύ για την παράσταση».  Η Μέδουσα ήταν διαχρονικά το σύμβολο της γυναίκας- θύματος. Πέφτει θύμα βιασμού από τον Ποσειδώνα, με την Αθηνά να την κατηγορεί ότι αυτή… τον προκάλεσε. «Στην παράσταση μας ταυτίζεται με οποιοδήποτε αδύναμο ον, που υφίσταται κακοποιητική συμπεριφορά. Παρομοιάζουμε τον Ποσειδώνα ως δικτάτορα, οποιονδήποτε δηλαδή έχει εξουσία να κακοποιεί κάποιον τον οποίο θεωρεί αδύναμο» σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου και πρόσθεσε: «η κακοποίηση οποιουδήποτε αδύναμου πλάσματος υπήρχε από πάντα. Ίσως τώρα βγήκε περισσότερο προς τα έξω».

Η «Μέδουσα» σε μουσική του Αντώνη Σουσάμογλου παρουσιάζεται στις 24 και 25 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο Δίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με προκράτηση θέσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ