Tα Βραβεία του 44oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το 44o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων. Τον Χρυσό Διόνυσο απέσπασε το «Brutalia, Εργάσιμες Μέρες» του Μανώλη Μαυρή, μια αλληγορία για την ανθρώπινη φύση και τις σχέσεις εξουσίας που ακροβατεί ανάμεσα στο θρίλερ και τη μαύρη κωμωδία. Ο σκηνοθέτης αφιέρωσε το βραβείο στη σύντροφο του, την ηθοποιό Κατερίνα Ζησούδη (πρωταγωνίστρια σε δύο ταινίες που επίσης διαγωνίζονταν στο φετινό φεστιβάλ) και το 4 μηνών μωρό τους που ήταν εκεί.

Η ταινία απέσπασε ακόμα τέσσερις διακρίσεις (Onassis Film Development Grant, Τιμητική Διάκριση Κοστουμιών, Τιμητική Διάκριση Σκηνικών, αλλά και το βραβείο της Fipresci).Το βραβείο συνοδεύεται από τρία έπαθλα: η Φίνος Φιλμ προσφέρει χρηματικό έπαθλο 4.000€, η ΕΡΤ προσφέρει χρηματικό έπαθλο 3.000€, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προσφέρει χρηματικό έπαθλο 2.000€.

Tα Βραβεία του 44oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Την φετινή κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι Μενέλαος Καραμαγγιώλης – σκηνοθέτης, Ελένη Ανδρουτσοπούλου – υπεύθυνη ελληνικού προγράμματος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Στέλλα Θεοδωράκη – σκηνοθέτης, παραγωγός, Παναγιώτης Ιωσηφέλης – σεναριογράφος, καθηγητής σεναρίου, Χριστίνα Μπίθα – δημοσιογράφος.

Tα Βραβεία του 44oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το Ειδικό βραβείο της επιτροπής του Εθνικού Διαγωνιστικού μοιράστηκαν δύο ταινίες: το «Horsepower» του Σπύρου Σκάνδαλου για τη «τολμηρή αισθητική του ματιά, που την εκφράζει με μια γραφή συνυφασμένη απόλυτα με το θέμα του», και το «Βανκούβερ» της Άρτεμης Αναστασιάδη, για τη «τόσο βαθιά ελλειπτική έκφραση του πόνου που φέρνει ο χωρισμός».

Tα Βραβεία του 44oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Τιμητική Διάκριση:  «Motorway 65» της Εύης Καλογηροπούλου

Βραβείο Σκηνοθεσίας Τώνια ΜαρκετάκηΝίκος Τσεμπερόπουλος για το «Soul Food». (Το Βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.500€ προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου συν παροχές Post Production από τη Stefilm)

Το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας μοιράστηκαν ο Βασίλης Κουτσογιάννης για το «Βανκούβερ» της ‘Αρτεμης Αναστασιάδου και ο Απόλλωνας Σαρρής για το «Soul Food».

Τη διάκριση καλύτερης γυναικείας ερμηνείας κέρδισε η Μαίρη Μηνά για την ταινία «Α Summer Place» της Αλεξάνδρας Mατθαίου.

Tα Βραβεία του 44oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Τιμητική διάκριση ερμηνείας έλαβε επίσης ο μικρός πρωταγωνιστής της ταινίας του Γιώργου Τελτζίδη «Souls all unaccompanied», Jouvany Guirguis, τον οποίο ο σκηνοθέτης ανακάλυψε σε δομή. Ο Γ. Τελτζίδης αφιέρωσε το βραβείο σε όλα τα ασυνόδευτα παιδιά στην Ελλάδα.

Βραβείο σεναρίου δόθηκε στη Βαγγελιώ Σουμέλη για την ταινία «Δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα». Βραβείο ντοκιμαντέρ έλαβε η ταινία «Every Sunday» σε σκηνοθεσία Καίτης Παπαδήμα.

Tα Βραβεία του 44oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το Grand Prix του Διεθνούς Διαγωνιστικού απέσπασε η ταινία «Son Of Sodom» (Ο Γιός των Σοδόμων) του Theo Montoya από την Κολομβία.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα βραβεία του 44oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ράμας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ