Οι παραγωγοί της Λήμνου προστατεύουν τη βιοποικιλότητά της

Array

Στη Λήμνο οι παραγωγοί ανησυχούν για την βιοποικιλότητα της και ενώθηκαν για να την προστατεύσουν. Με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο με στόχο την προστασία και τη διατήρηση του τοπίου και της βιοποικιλότητας του νησιού. Όπως εξηγεί μιλώντας στο Ο3 της ΕΡΤ3 ο Νίκος Γεωργιάδης, μέλος της Επιστημονικής Γραμματείας του Mediterranean Institute for Nature and Anthropos, του οργανισμού που συντονίζει την ενδιαφέρουσα αυτή δράση, στο πλαίσιο της διαμορφώνεται ένας οδηγός καλών πρακτικών παραγωγής που θα οδηγήσουν σε παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων της Λήμνου φιλικών προς το τοπίο της.

Οι 12 μεικτοί παραγωγοί (κτηνοτρόφοι και γεωργοί) που λαμβάνουν μέρος στο έργο και καλύπτουν μεγάλο μέρος της παραγωγής του νησιού έλαβαν πριν από λίγες μέρες τα εγχειρίδια παρακολούθησης της βιοποικιλότητας τα οποία δημιουργήθηκαν από ειδικούς επιστήμονες με τη συνεργασία πολλών ελληνικών πανεπιστημίων (Αιγαίου, Πατρών, Γεωπονικό) και ενός γερμανικού.

Στο πλαίσιο του έργου οι παραγωγοί καταγράφουν τους βιοδείκτες στο νησί για να παρατηρήσουν τις αλλαγές που σημειώνονται.

Ένα σημαντικό στοιχείο που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Γεωργιάδης για να υπογραμμίσει τη σημασία της δουλειάς που γίνεται στην κατεύθυνση της προστασίας της φύσης είναι ότι το 50% της φύσης είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Επομένως όταν συστρατεύονται οι αγρότες σε αυτή την προσπάθεια κερδίζει το περιβάλλον.

Οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι της Λήμνου θα προχωρήσουν σε παραγωγή προϊόντων με βάση τις καλές πρακτικές υπό τον συντονισμό του MedINA, στο πλαίσιο του έργου «Εφαρμογή και Αξιολόγηση μέτρων αγροτικής διαχείρισης για την προστασία και διατήρηση του τοπίου και της βιοποικιλότητας της Λήμνου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ