Σύλληψη 14 μελών της Γεωργιανής μαφίας

Δεκατέσσερα άτομα Γεωργιανής καταγωγής έχουν συλληφθεί έως τώρα από τους άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές και διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Η εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε πριν από 2 ημέρες στην περιοχή της Πυλαίας μετά από Ευρωπαϊκό ένταλμα από τις Γαλλικές διωκτικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές που τελέστηκαν από το 2016 έως σήμερα και αφορούσαν έναν 57χρονο Γεωργιανό. Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με μυστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας σε πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Πυλαίας – και που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού αρχικά- συνέλαβε 3 άτομα, τον οδηγό και 2 πρωτοπαλίκαρα του αρχηγού της οργάνωσης με την ονομασία ΒΟΡΒΙΖΑΚΟΝΕ.

Σύλληψη 14 μελών της Γεωργιανής μαφίας

Οι αστυνομικοί συνεχίζοντας την επιχείρηση βρήκαν και πέρασαν χειροπέδες και στον 57χρονο ο οποίος έχει πλούσιο διεθνές ποινικό μητρώο και είχε μάλιστα χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπαμα ως ο νούμερο 1 κακοποιός στο κόσμο.
Ο Γεωργιανός είχε συλληφθεί αρχικά τον Ιανουάριο του 2012 στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης.  Σε βάρος του εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, σύμφωνα με τα οποία διηύθυνε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, ξέπλυμα χρήματος κ.α σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 14 χρόνια κάθειρξη για «ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», ωστόσο από το 2015 ήταν ελεύθερος με όρους, κάνοντας χρήση ευεργετικών διατάξεων του νόμου με την αιτιολογία σοβαρών προβλημάτων υγείας.
Η αξία της λείας των κλοπιμαίων στην Θεσσαλονίκη αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Παράλληλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και στη Γαλλία όπου συνελήφθησαν 17 άτομα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ