Ο πρώτος κάθετος κήπος στην Ελλάδα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

Ο «κρεμαστός» κήπος –ένας καταπράσινος κάθετος κήπος δημιουργήθηκε το 2018 στην πρόσοψη του κτιρίου της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος και  εντυπωσιάζει τους περαστικούς της οδού Κλεάνθους από το 2018.

800 γλαστράκια και 4 διαφορετικά είδη φυτών (δενδρολίβανο, αγγελική νάνα, ναντίνα νάνα  και ευώνυμο) σε 50 τετραγωνικά μέτρα, χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί, η πράσινη πρόσοψη στην οδό Κλεάνθους της Θεσσαλονίκης αλλά και ο πρώτος κάθετος κήπος στην Ελλάδα μας είπε ο κ. Δημήτρης Σωτηριάδης Προϊστάμενος στο κτίριο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ποτίζεται αποκλειστικά από βρόχινο νερό. Στην οροφή του κτιρίου υπάρχει ένα ειδικό σύστημα που συλλέγει το νερό, το αποθηκεύει σε δεξαμενή και στη συνέχεια το διοχετεύει στο αυτόματο πότισμα εξοικονομώντας πόσιμο νερό.

Ο πρώτος κάθετος κήπος στην Ελλάδα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας πολύ εντυπωσιακής πρόσοψης κτιρίου, η αύξηση του πρασίνου στην περιοχή, καθώς και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου αλλά και του μικροκλίματος στην ευρύτερη περιοχή μέσω της μείωσης του φαινομένου της θερμονησίδας.

Ο κάθετος κήπος, είναι αποτέλεσμα συμφωνίας του αντιδήμαρχου Τεχνικών Έργων του δήμου  Θεσσαλονίκης με το Διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean με στόχο την ένταξη της πόλης στο «Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων» δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο κ. Σωτηριάδης.

Οι κάθετοι κήποι είναι γνωστοί στο εξωτερικό και παγκόσμια τάση στο χώρο της αστικής ανάπτυξης. Το σύστημα αυτό, εγκαταστάθηκε μετά από τη μεταφορά της σχετικής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από την Αυστραλία, μια χώρα που θεωρείται πρωτοπόρα παγκοσμίως σε θέματα διαχείρισης αστικού νερού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ