Μειώθηκε ο παιδικός εμβολιασμός λόγω πανδημίας

Array

«Καμπανάκι» σχετικά με τα εμβόλια ρουτίνας παιδιών και εφήβων κρούει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, καθώς η πανδημία έχει δημιουργήσει σοβαρό εμβολιαστικό κενό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας υπάρχουν φόβοι ότι το τείχος προστασίας στα παιδιά και στους εφήβους έχει ελαττωθεί σημαντικά.

Στο πρώτο lockdown (Μάρτιος – Απρίλιος 2020) ο βασικός εμβολιασμός ρουτίνας ελαττώθηκε σημαντικά. Στη συνέχεια με το δεύτερο lockdown τον Νοέμβριο, στα παιδιά κάτω των 24 μηνών μειώθηκαν και πάλι τα ποσοστά κατά 20% στους βασικούς εμβολιασμούς ρουτίνας, όπως για τη διφθερίτιδα, μηνιγγίτιδα, πολιομυελίτιδα, ηπατίτιδα, κοκκύτη, ενώ στα παιδιά από δύο έως 18 ετών η μείωση φτάνει και το 40% ανάλογα με το εμβόλιο.

Οι περισσότεροι γονείς δηλώνουν ότι τηρούν τον εμβολιαστικό προγραμματισμό των παιδιών τους. Όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών με το εμβόλιο κατά του Covid-19 οι κλινικές μελέτες συνεχίζονται.

Η Eλληνική Παιδιατρική Εταιρεία καλεί τους γονείς να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό των παιδιών με στόχο να επανέλθει η κοινωνία στα εμβολιαστικά επίπεδα προ της πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ