Κ. Μακεδονία: Προβλήματα από την κακοκαιρία “Μπάλλος” – Επί ποδός η πολιτική προστασία

Σε εξέλιξη είναι βροχοπτώσεις σε όλη την Κεντρική Μακεδονία λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος», που σαρώνει τη χώρα. Μπορεί να μην υπάρχουν μεγάλα προβλήματα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπη Στεργιάδη, ωστόσο σημειώνεται έντονη κίνηση και κυκλοφοριακά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο «αρχίζουν τα ρέματα να φουσκώνουν στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας, εκεί όπου υπήρξαν προβλήματα και προχθές από το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας». Στη Χαλκιδική σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι και πριν από λίγο, η ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε την οδό Ακροπόλεως στη Νέα Ηράκλεια, στην είσοδο του χωριού καθώς είχε πλημμυρίσει.

Για τον λόγο αυτό, καθ’ οδόν βρίσκονται μηχανήματα της πολιτικής προστασίας για τις περιοχές των Δήμων Θερμαϊκού, Βόλβης, Δέλτα και Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνης και Δίου Ολύμπου στην Πιερία, και Κασσάνδρας και Βαρβάρας στη Χαλκιδική. «Πιο ψηλά στους νομούς Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών σημειώνεται βροχόπτωση αλλά προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα», προσθέτει.

Στο μεταξύ, υπήρξε ήδη επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα για το ενδεχόμενο να κηρυχθούν κάποιες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εφόσον κάτι τέτοιο χρειαστεί, ενώ ενημερώθηκαν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στην κακοκαιρία στην εκπομπή της ΕΡΤ3 “Περίμετρος”  αναλύοντας τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες ώρες με τις καταιγίδες, τις κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, τα χιόνια που έπεσαν στα ορεινά, αλλά και την ηλιοφάνεια που επικρατεί σε άλλες περιοχές της χώρας.

Μήνυμα από το 112 και στη Θεσσαλονίκη 

Οδηγίες στους πολίτες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στάλθηκαν στα κινητά από το 112 και στη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ/ΑΠΕ -ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ