Η ελληνική γαστρονομία θέλει πτυχίο ΑΕΙ

Array

Η ελληνική γαστρονομία είναι αντικείμενο συλλογικού θαυμασμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Η μεσογειακή κουζίνα, οι ξεχωριστές πρώτες ύλες, το ελληνικό λάδι η ελιά και πολλά ακόμη προϊόντα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές των ιδιαίτερων γεύσεων που έχουν στο μυαλό τους οι τουρίστες πριν καν φτάσουν στη χώρα μας. Παρόλα αυτά και παρά την προβολή της από τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και τον χώρο που καταλαμβάνει στα προγράμματα των ιδιωτικών σχολών η ελληνική γαστρονομία απέχει από τα ελληνικά ΑΕΙ.

Τουλάχιστον 1200 σεφ και πανεπιστημιακοί κατέθεσαν αίτημα για την εισαγωγή της γαστρονομίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έτσι ώστε οι άνθρωποι που θα ασχολούνται μελλοντικά με τον σπουδαίο πρεσβευτή του τουρισμού μας που ενισχύει την ελληνική οικονομία να διαθέτουν πτυχίο.

Μιλώντας για το θέμα στο Ο3 της ΕΡΤ3 ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης υπερθεμάτισε την ανάγκη να μπει η γαστρονομία και όχι μόνο η ελληνική στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας μας υπογραμμίζοντας ότι όσοι βρίσκονται πίσω από την κατσαρόλα είναι καλό να γνωρίζουν την ιστορία και την παράδοση άρα και να μπορούν να τα αποτυπώσουν καλύτερα αναδεικνύοντας την δική μας κουζίνα που τελικά, όπως είπε, είναι και αυτό που πρέπει να πουλήσουμε. Ο κ. Παπουτσάκης έκανε λόγο για την ανάγκη να αποκτήσουμε γαστρονομική κουλτούρα την οποία δεν διαθέτουμε αυτή τη στιγμή ως Έλληνες ενώ ένας γαστρονόμος με πτυχίο θα είναι και κατάλληλα καταρτισμένος. Μάλιστα ο ίδιος υποστήριξε πως την ιδέα αυτή θα πρέπει να την υπηρετήσει και τελικά να την υλοποιήσει το υπουργείο Παιδείας μια και δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι από μεμονωμένα άτομα ή φορείς. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, όπως θα δείτε και στο σχετικό ρεπορτάζ το αίτημα να αποκτήσει πτυχίο ΑΕΙ η ελληνική γαστρονομία κατατέθηκε για πρώτη φορά το 1927 από τον Νικόλαο Τσελεμεντέ τον άνθρωπο που ταύτισε το όνομά του με την ελληνική κουζίνα για πολλές πολλές δεκαετίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ