Έργα επισκευής στο οδικό δίκτυο Καλοχωρίου

Έργα επισκευής στο οδικό δίκτυο της περιοχής Καλοχωρίου που υπέστη φθορές λόγω της κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου Κ16 στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην τελευταία του συνεδρίαση, ενέκρινε τον τρόπο δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου με ανοιχτή διαδικασία ενώ, όπως επισήμανε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Γιώργος, το έργο, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, θα υλοποιηθεί, καθώς η Περιφέρεια θεώρησε σωστό να αποκαταστήσει μέρος τουλάχιστον των οδικών τμημάτων που επιβαρύνθηκαν σημαντικά μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του κόμβου, από την κίνηση φορτηγών που κινούνταν από το λιμάνι προς την Εγνατία και το αντίστροφο.

Ειδικότερα, το έργο προβλέπει την εκτέλεση εργασιών επισκευής και συντήρησης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενώ μέσω των δρόμων που θα συντηρηθούν εξυπηρετούνται κρίσιμες αναπτυξιακές δομές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ο 6ος προβλήτας του Λιμένα Θεσσαλονίκης, η ΒΙΠΕ Καλοχωρίου και η Κεντρική Αγορά. «Ο λόγος που εμείς παρεμβαίνουμε είναι γιατί σε συνεννόηση με τους επιχειρηματίες της περιοχής βρεθήκαμε μαζί τους και είπαμε ότι θα στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα στη συγκεκριμένη περιοχή» πρόσθεσε ο κ. Γιώργος. Διευκρίνισε, άλλωστε, ότι οι δήμοι έχουν την ευθύνη μέρους του οδικού κυκλώματος στο δομημένο περιβάλλον που έχουν.

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Θανάσης Μπασδάνης, από την «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» διατύπωσε ερωτηματικά για τους φορείς που έχουν την αρμοδιότητα αποκατάστασης σε συγκεκριμένα τμήματα των δρόμων και για την υπαιτιότητα όσων προκάλεσαν τις φθορές. Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, από τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα», ανέφερε ότι ενώ το έργο θεωρητικά έχει τελειώσει, πρακτικά ακόμη ταλαιπωρούνται οι πολίτες, οι εργαζόμενοι της περιοχής και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για καθυστερήσεις, αλλά και ευθύνες της αναδόχου εταιρείας που εκτέλεσε το έργο κατασκευής του Κ16, έκανε λόγο ο Νίκος Χρυσομάλλης, από την «Ελληνική Αυγή». Ο Δημήτρης Μούρνος, από την παράταξη «Συμμετέχω», σημείωσε ότι το έργο αφήνει εκκρεμότητες και ερωτήματα, ενώ λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Πολίτες Μπροστά» και κατά η «Ανταρσία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ