Εντατικοί έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης – Στο 95% η συμμόρφωση

Κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης διενεργούν ελέγχους σε καταστήματα εστίασης στο κέντρο της πόλης. Στο στόχαστρο βρίσκονται τα νέα μέτρα για την εστίαση, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού του τέταρτου κύματος της πανδημίας

Σύμφωνα με τον Πέτρο Παπαφίλη, διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας, σε ένα ποσοστό που ξεπερνά το 95%, κατά τις μέρες και ώρες ελέγχου, διαπιστώνεται συμμόρφωση των καταστηματαρχών, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω πρόθεσης διαπιστώνονται παραβάσεις.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, από την περασμένη Παρασκευή 16 Ιουλίου που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα, έχουν διαπιστωθεί από την ελληνική αστυνομία 160 παραβάσεις σε καταστήματα εστίασης ενώ έγιναν και 16 συλλήψεις καταστηματαρχών.

Σύμφωνα με τον Ηλία Ελευθεριάδη, επιχειρηματία εστίασης, τα μέτρα είναι μεν λογικά αλλά δεν μπορούν να εφαρμοστούν, προσπαθείς να κάνεις τον έλεγχο αλλά ο κόσμος εκνευρίζεται κα φεύγει.

Η πρακτική της ταυτοποίηση των εμβολιασμένων πολιτών και όσων έχουν νοσήσει με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας δυσκολεύει τους καταστηματάρχες, που θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να είναι στη δικιά τους αρμοδιότητα.

Σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα, η εφαρμογή Covid Free GR δίνει «ψευδής ένδειξη» στον έλεγχο πιστοποιητικών εμβολιασμού πολιτών τρίτων χώρων, όπως Ισραήλ, Ρωσία και ΗΠΑ.

Τα πρόστιμα πάντως για όσους παραβιάζουν τα μέτρα είναι τσουχτερά και αρχίζουν, για τα μικρά καταστήματα από τα 2.000 ευρώ, με επταήμερη αναστολή λειτουργίας.

Ρεπορτάζ: Όλγα Νίκου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ