«Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης» με δύο καινοτόμες ιδέες στο SUP Free Hackathon

Array

Αν είστε περιβαλλοντικά ευαίσθητοι και το δείχνετε καθημερινά έχοντας πάντα μαζί σας το επαναχρησιμοποιούμενο κύπελο για τον καφέ σας, καλό είναι να επιβραβεύεστε γι’ αυτό. Μία ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών η Eco Cup βρήκε τον τρόπο και μάλιστα κέρδισε και σχετικό βραβείο. Στον ίδιο διαγωνισμό, τον 1ο μαραθώνιο καινοτομίας ανάπτυξης λύσεων και εφαρμογών για μία ζωή χωρίς πλαστικά μίας χρήσης, στο SUP Free hackathon που έγινε στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας «Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης» έλαβε μέρος και ο μαθητής της Γ’ Λυκείου Αλέξανδρος Πέτκος. Ο Αλέξανδρος επίσης διακρίθηκε για τη δική του βραβευμένη καινοτόμα ιδέα του που αφορά τον ρομποτικό καθαρισμό περιοχών. Για το σύστημα που δημιούργησε με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και το οποίο αναγνωρίζει και περισυλλέγει απορρίμματα από εξωτερικούς χώρους μίλησε στο Ο3 της ΕΡΤ3.

Όπως είπε αν και επρόκειτο για μία δύσκολη για τον ίδιο χρονιά αφού έπρεπε να προετοιμαστεί για τις πανελλαδικές εξετάσεις ήθελε πολύ να ολοκληρώσει το ρομπότ του το οποίο χρειάζεται περίπου ένα τρίμηνο προκειμένου να είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για το πρώτο σύστημα καθαρισμού εξωτερικών χώρων το οποίο έχει «εκπαιδευτεί» κατάλληλα ώστε να συλλέγει μόνο απορρίμματα από τις περιοχές στις οποίες θα χρησιμοποιηθεί και να τα αποθηκεύει προσωρινά. Η αυτονομία του θα διαρκεί περίπου 3,5 ώρες και θα φορτίζεται μόνο του.

Η νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού είναι όπως προαναφέραμε η «Eco Cup» η οποία έφτιαξε ένα mobile app, που επιβραβεύει τον χρήστη όταν αγοράσει το ρόφημά του στο δικό του επαναχρησιμοποιούμενο σκεύος.  Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στην εφαρμογή θα κερδίσουν ένα τμήμα από το κόστος του καφέ αφού δεν θα χρειάζεται να διαθέτουν ένα ποτήρι μίας χρήσης σε κάθε πελάτη ενώ ταυτόχρονα θα μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα όπως και ο πελάτης ο οποίος εκτός του ότι θα φέρεται καλύτερα στο περιβάλλον θα κερδίζει μπόνους και δώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ