Ελεύθεροι οι ανήλικοι για τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Στη Δικαιοσύνη  οδηγήθηκαν οι έντεκα συλληφθέντες  στα επεισόδια των δυο προηγούμενων ημερών στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης . Οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων είναι ανήλικοι και κατηγορούνται  για οπλοκατοχή . Οι ανήλικοι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού πρώτα ορίστηκε δικάσιμος σε δικαστήριο ανηλίκων.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ένας 15χρονος για τον οποίο δεν προέκυψε συμμετοχή στα επεισόδια, αλλά φέρεται να ανάρτησε σε διαδικτυακή εφαρμογή φωτογραφίες με μαχαίρια και πιστόλια και κατά την έρευνα στο σπίτι του κατασχέθηκαν δύο περίστροφα αερίου με έξι φυσίγγια, ένα μαχαίρι, ένας σουγιάς, μία θήκη όπλου, ένα κοντάρι κι ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Εκτός από τον ίδιο συνελήφθη κι ο 54χρονος πατέρας του, καθώς κατείχε μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Ο 54χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία (Μονομελές Πλημμελειοδικείο). Στο Αυτόφωρο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο) οδηγήθηκαν και δύο νεαροί, 19 και 20 ετών, που συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια που ξέσπασαν την πρώτη μέρα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Σε βάρος τους, ο εισαγγελέας απήγγειλε δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων (βρέθηκαν στην κατοχή τους ένα αεροβόλο πιστόλι και δύο μαχαίρια).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ