Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν- Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Τα κίνητρα στους επαγγελματίες υγείας και συγκεκριμένα στους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, προκειμένου να τονωθεί περισσότερο το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα μας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο γιατρός θα λαμβάνει 20 ευρώ για κάθε εμβολιασμό που κάνει στο ιατρείο του και εάν συμμετέχει στην καμπάνια των κατ’ οίκων εμβολιασμών θα λαμβάνει 50 ευρώ.

Πρόβλεψη επέκτασης της λίστας των εργαζομένων για τους οποίους θα ισχύει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός προστέθηκε στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτικότητα των εργαζόμενων στις δομές Υγείας και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία. Στον υποχρεωτικό εμβολιασμό προστέθηκε και το προσωπικό του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Πρόδρομο Δοβλέτογλου “στο σωματείο είμαστε όλοι εμβολιασμένοι είμαστε  υπέρ των εμβολιασμών αλλά όχι της υποχρεωτικότητας. Έπρεπε να υπάρχει διάλογος…”.

Οδηγίες για το νέο μέτρο με τα υποχρεωτικά test για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης περιμένουν οι εργαζόμενοι.
Το νέο μέτρο των δύο υποχρεωτικών test την εβδομάδα, για όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης και δεν έχουν εμβολιαστεί, εφαρμόζει η κυβέρνηση και το μέτρο θα αφορά όλη τη χώρα όπως εισηγήθηκε η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Έκκληση για ακόμη μια φορά στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν προκειμένου τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια τον Σεπτέμβριο έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Θανάσης Κικίνης προέτρεψε τα μελή του σωματείου να εμβολιαστούν.
Στο μεταξύ συνεχίζεται η επιχείρηση ανάσχεσης του τέταρτου επιδημικού κύματος από τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές στη χώρα μας. Έπειτα από δύο εβδομάδες κατακόρυφης αύξησης η επιδημία πλέον φαίνεται να κινείται πιο ήρεμα.

Σε ετοιμότητα πάντως είναι οι υγειονομικές αρχές καθώς οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί. Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη διαπιστώνει αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εκτιμά ότι οι ανεμβολίαστοι θα προκαλέσουν και άλλες μεταλλάξεις…

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας ανω των 12 ετών, σε πρώτη φάση αυτών που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Επιμέλεια: Φρόσω Βαρβάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ