Χιλιάδες εμβολιασμοί στο παρά πέντε της υποχρεωτικότητας

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι γιατροί της πρώτης γραμμής καθώς η έντονα αυξητική τάση των κρουσμάτων  επιμένει.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ηρακλείου, Νίκο Τζανάκη, το επόμενο διάστημα θα έχουμε αύξηση  των κρουσμάτων, ενώ μικρά είναι τα περιθώρια για μείωση.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σπύρος Πουρνάρας επισημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι και προειδοποίησε ότι θα «χαθούν» άνθρωποι.

Με την προθεσμία να εκπνέει για τους υγειονομικούς, αρκετοί αποφάσισαν να εμβολιαστούν, έστω και την τελευταία στιγμή. Πάντως, σύμφωνα με τον οργανωτικό γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρο Κετικίδηυπάρχουν και αυτοί που δεν θα πειστούν με τίποτα…

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας, εκτιμά ότι το ποσοστό του ανεμβολίαστου προσωπικού είναι 1% με 2%.

Αύξηση παρουσιάζουν τα νέα ραντεβού για εμβολιασμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 16 Αυγούστου και μετά κλείστηκαν 210.000 ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 17-25 ετών. Αυξήθηκαν τα ραντεβού στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ  αλλά και στα σημεία όπου πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test.

Στην περαιτέρω δωρεάν διάθεση δύο τεστ από τα φαρμακεία της χώρας, προχωρά από σήμερα, Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της επιστροφής των πολιτών από τις διακοπές και της ισχυρής σύστασης για τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Συγκεκριμένα, δωρεάν διάθεση δύο τεστ από τα φαρμακεία της χώρας μπορούν να πάρουν οι

-Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

-Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού)

-Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και θα εκδίδεται βεβαίωση.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Βαρβάρα, Λία Χριστάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ