Χαλκιδική: Έλεγχοι σε παιδική κατασκήνωση έπειτα από πληροφορίες για κρούσματα κορονοϊού

Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε μεγάλη παιδική κατασκήνωση, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Πρόκειται για τη δεύτερη κατασκήνωση στη χώρα, στην οποία, μέσα σε λίγες ώρες, εντοπίζονται τέτοιου είδους περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συγκεκριμένη κατασκήνωση που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας, εντοπίστηκαν 14 κρούσματα, σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών, ενώ ξεκίνησε άμεσα και η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Συγκεκριμένα, θετικά στον ιό βρέθηκαν, ύστερα από τεστ, τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Λόγω των κρουσμάτων, έχουν εκκενωθεί, μέχρι στιγμής, έξι σκηνές που φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό, έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποια επίσημη δήλωση από τους υπεύθυνους, οι οποίοι  ξεκαθάρισαν, ωστόσο, ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαίωσαν πως τα μέτρα που τηρούνται κατά της διασποράς του ιού είναι από την πρώτη στιγμή αυστηρά.

Ύστερα και από αυτό το περιστατικό, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΤΣΙΩΤΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ