Αυστηροί έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης, συμμορφώνονται πελάτες και επιχειρηματίες

Παραθαλάσσιες περιοχές επέλεξε η πλειονότητα του κόσμου για να δροσιστεί και αυτό το σαββατοκύριακο, το οποίο συνδυάστηκε με τη δεύτερη μεγάλη έξοδο των αδειούχων του Ιουλίου. Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου και στις οργανωμένες παραλίες.

Τα beach bar την παραλία του Ποταμού Επανομής λειτουργούν μόνο με τηλεφωνικές προκρατήσεις ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός. Σε κάθε ομπρέλα κάθονται αυστηρά δυο άτομα, με αποτέλεσμα οι παρέες να χωρίζονται.

Αυστηροί είναι οι έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης. Τα πρόστιμα έχουν πέσει βροχή ενώ έχουν μπει και πολλά λουκέτα. Το βάρος των ελέγχων, τα Σαββατοκύριακα, πέφτει στις παραλιακές περιοχές. Τις τελευταίες δύο ημέρες οι επιχειρηματίες και ο κόσμος έχουν συμμορφωθεί.

Μόνο στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας η αστυνομία πραγματοποίησε από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής 253 ελέγχους. Προέκυψε μόνο μία παράβαση, σε κατάστημα του Βόλου. Τις προηγούμενες ημέρες ήταν πολύ περισσότερα τα πρόστιμα που έπεσαν και λουκέτα για επτά ημέρες, καθώς και συλλήψεις καταστηματαρχών, καθώς και πρόστιμο σε ανεμβολίαστο πελάτη που εισήλθε σε εσωτερικό χώρο καταστήματος.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υποβάλλουν καθημερινά το προσωπικό σε self  ή rapid test, για την ασφάλεια τη δική τους αλλά και των πελατών

Ρεπορτάζ: Σταύρος Πανούσης, Βαγγέλης Μητρούσιας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ