Ascos case για φιλικό προς το περιβάλλον και… ντιζαϊνάτο υπολογιστή

Array

Ο Δημήτρης Χατζής είναι τριτοετής φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Βερολίνου όπου σπουδάζει ηλεκτρολόγος μηχανικός αλλά ήδη από τα μαθητικά του χρόνια παρέδιδε μαθήματα δημιουργικότητας φτιάχνοντας για αρχή έναν τρισδιάστατο υπολογιστή.

Μεγαλώνοντας σκέφτηκε να μας αποδείξει πώς οι πρωτότυπες ιδέες υλοποιούνται ακόμη και εν μέσω lockdown εφόσον αξιοποιείς δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου.

Ο Δημήτρης την Άνοιξη του 2020 τελειοποίησε το πρώτο χειροποίητο κουτί υπολογιστή που έφτιαξε μόνος του παίρνοντας έμπνευση από τον ασκό που χρησίμευε χιλιάδες χρόνια πριν για τη μεταφορά υγρών και στερεών τροφών. Και όπως ο ασκός μετέφερε το πολύτιμο φαγητό έτσι το Αscos case μεταφέρει τα πολύτιμα συστατικά που δίνουν ζωή στον υπολογιστή.

To Ascos case είναι κομψό και ιδιαίτερα καλαίσθητο, ένα DIY ξύλινο αντικείμενο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα όπως παρατηρεί ο ίδιος το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τη λειτουργικότητα ή τη συμβατότητα ενός βιομηχανοποιημένου κουτιού PC.

Επιπλέον το δημιούργημα του είναι κατασκευασμένο από κομμάτια που προέρχονται από φυσικές ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιημένες πρώτες ύλες που μπορούν να ανακυκλωθούν ή να βιοδιασπασθούν. Είναι επομένως ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον. Όσο γι’ αυτούς που ανησυχούν ότι μπορεί και να μην καταφέρουν να συναρμολογήσουν το καινοτόμο κουτί τους ο Δημήτρης τους καθησυχάζει επισημαίνοντας ότι με τη βοήθεια του manual που το συνοδεύει το Ascos case φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.

Ευκαιρία λοιπόν για όσους θεωρούν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουν φιλοσοφία τώρα που περνούν πολύ περισσότερες ώρες μπροστά στον υπολογιστή τους να αποκτήσουν ένα μηχάνημα λειτουργικό και…ντιζαϊνάτο. Το δημιούργημα του Δ. Χατζή κυκλοφορεί ήδη στην αγορά από την εταιρία Ascos design που ίδρυσε ο ίδιος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ