Αντιδρούν στα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους επαγγελματίες και εκπαιδευτικοί

Αντιδρούν στα νέα μέτρα οι επαγγελματίες της εστίασης γιατί όπως ισχυρίζονται αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους ελέγχους για τον εμβολιασμό στην είσοδο των καταστημάτων τους. Ο γγ της Ένωσης Εστιατόρων Θεσσαλονίκης Μ. Επιτροπίδης δήλωσε στην ΕΡΤ3 ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν υποστεί μεγάλη ζημία από τα μέτρα της πανδημίας και επισημαίνει ότι το 20% των επιχειρήσεων πανελλαδικά δε διαθέτουν εξωτερικούς χώρους εξυπηρέτησης. Η Ένωση Εστιατόρων ζητά επίσης μόνιμη μείωση του ενοικίου των καταστημάτων κατά 40% και οριστικοποίηση του ΦΠΑ στο 13%.

Αλλά και οι εκπαιδευτικοί ζητούν από την Πολιτεία τη δωρεάν διάθεση διαγνωστικών τεστ, τη μείωση των μαθητών σε 15 ανά τμήμα αλλά και προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και καθαριστριών.

Εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων δήλωσαν στην ΕΡΤ3 ότι τα νέα μέτρα αποτελούν έμμεση υποχρεωτικότητα και αποθέωση της ατομικής ευθύνης ενώ επισήμαναν ότι ακυρώνουν την δωρεάν περίθαλψη αφού οι ανεμβολίαστοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τα τεστ ανίχνευσης.

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ θα προχωρήσει την Πέμπτη 26 Αυγούστου σε στάση εργασίας 10.00 – 15.00 αντιδρώντας στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς  ενώ προσθέτει ότι θα καταθέσει αίτημα αναστολής και ακύρωσης του Νόμου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Ρεπορτάζ Σ. Νικητόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ