Αντιδρά η ΠΟΕΔΗΝ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Επέκταση του μέτρου εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς αυξάνεται ο δείκτης θετικότητας

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του δείκτη θετικότητας του κορονοϊού σε πολλές πόλεις της χώρας, για αυτό και οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους για το επόμενο διάστημα. Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο να φλερτάρουν με μίνι lockdown.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δείκτης θετικότητας εκτοξεύθηκε κατά 7,70 στη Νάξο. Συγκεκριμένα:
– Νάξος 7,70%
– Ικαρία 6,90%
– Ηλεία 6,51%
– Ανδρος 5,36%
– Καβάλα 4,89%
– Μεσσηνία 4,80% (βρίσκεται, ήδη, υπό καθεστώς μίνι lockdown)
– Ιθάκης 4,78%
– Μύκονος 4,73%
– Θεσπρωτίας 4,42%
– Νησιά του Αργοσαρωνικού 4,19%
– Κάλυμνο 4,12%

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη, με βάση το μοντέλο που χρησιμοποιεί η ομάδα του, θα υπάρξει μια παρατεταμένη περίοδος επιπέδωσης της καμπύλης.

Η μόνη λύση για την αναχαίτιση της πανδημίας  λένε οι επιστήμονες είναι ο εμβολιασμός.

Πιλοτικά, από την ερχόμενη Κυριακή, θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί έξω από τους ναούς και σε πλατείες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως έκανε ο γνωστό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τα μέτρα  που θα ισχύσουν από την 13η Σεπτεμβρίου στοχεύουν στη θωράκιση της δημόσιας υγείας, ενώ σύμφωνα με τον  αναπληρωτή  Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, δεν υπάρχει σκέψη για νέα μέτρα όπως το click inside και το click away στο λιανεμπόριο.

Στο τραπέζι πάντως είναι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες πολιτών.

Με προσφυγή στο ΣτΕ, στάση εργασίας και συγκεντρώσεις μέλη της ΠΟΕΔΗΝ αντιδρούν στο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Όπως είπε στην κάμερα της ΕΡΤ3 η εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ Ελένη Βακιρλή οι υγειονομικοί είναι υπέρ του εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητας. Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΕΝΙΘ Χρήστος Καραχρήστος αναφέρθηκε στο αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία.

Στην Αθήνα οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο υγείας. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκος κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της αναστολής εργασίας και “εμείς θα κάνουμε προσπάθεια να πειστούν και οι τελευταίοι συνάδελφοι”. Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας, με σύνθημα “ναι στον εμβολιασμό, όχι στον εξαναγκασμό”. Από την πλευρά του  ο υπουργός υγείας υποστήριξε ότι δεν αντιδρούν οι υγειονομικοί, αλλά κάποιοι συνδικαλιστές.

Το  μέτρο   της υποχρεωτικότητας  ισχύει και για  φαρμακοποιούς  ιδιώτες γιατρούς και οδοντιάτρους, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ