Ανοικτά στο κοινό τα κολυμβητήρια Καλαμαριάς, Συκεών και Χαλκηδόνας- Σε λειτουργία κλιματιζόμενοι χώροι σε όλους τους δήμους της Θεσσαλονίκης

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο κόσμος προσπαθεί να βρει σημεία δροσιάς, προκειμένου να αντέξει τον καύσωνα. Τα δημοτικά κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης θα είναι ανοικτά για το κοινό

Ο Δήμος Καλαμαριάς θέλοντας να προσφέρει μία διέξοδο στους πολίτες , ανοίγει το Δημοτικό Κολυμβητήριο για το κοινό, το Σάββατο 31 Ιουλίου και την Κυριακή 1 Αυγούστου, από τις 9 το πρωί εώς τις 3 το μεσημέρι. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη όμως προϋποθέτει βεβαίωση από εβδομαδιαίο rapid test, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Στα αποδυτήρια το επιτρεπόμενο όριο ατόμων είναι 5 και 9 άτομα σε κάθε διαδρομή της πισίνας. Κατά τη διάρκεια της κολύμβησης των πολιτών, θα υπάρχει ναυαγοσώστης και νοσηλευτής.

Στο μεταξύ από Δευτέρα 2 Αυγούστου, αλλάζουν και οι ώρες λειτουργίες του κολυμβητηρίου, για όλο το μήνα. Συγκεκριμένα θα είναι ανοιχτό για το κοινό (με είσοδο 2 ευρώ) από τις 10π.μ -5:45μ.μ, ενώ από τις 6μ.μ έως τις 9:30μ.μ θα γίνεται χρήση από τις ομάδες.

Ανοιχτό για όλους θα είναι το δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών τις ημέρες του καύσωνα. Από Τετάρτη 28 Ιουλίου έως Κυριακή 1 Αυγούστου. Υποχρεωτικά: Ιατρική βεβαίωση και αρνητικό τεστ covid-19 (self test, rapid test ή PCR) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού τουλάχιστον 14 ημερών.

Παρατείνεται κατά μία ώρα καθημερινά το ωράριο λειτουργίας του Δημοτικού  Κολυμβητηρίου του Δήμου Χαλκηδόνος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις ημέρες αυτές.

Το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται ως εξής:
Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 έως και τις 22:00
Σάββατο από τις 12:00 μέχρι τις 21:00 και
Κυριακή από τις 12:00 έως και τις 21:00.

Κλιματιζόμενοι χώροι

Κλιματιζόμενους χώρους στη διάθεση των ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από τον καύσωνα, θέτουν οι δήμοι.
Δήμος Θεσσαλονίκης

Από τις 11.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα, ο Δήμος διαθέτει στο κοινό κλιματιζόμενες αίθουσες στους ακόλουθους χώρους:

-Τέταρτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Γρηγορίου Λαμπράκη 42.
-Πέμπτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Αλεξανδρείας 27.
Από τις 28/7 ανοιχτοί κατά τις ίδιες ώρες θα μένουν ακόμη: Το φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης Το ισόγειο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής, Αγγελάκη 13. Σημειώνεται ότι η δομή αστέγων της οδού Ανδρέου Γεωργίου 13 (τηλ. 2310-528811) θα βρίσκεται σε διαρκή λειτουργία με απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.
Δήμος Παύλου Μελά

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παύλου Μελά, ενημερώνει ότι θα είναι ανοιχτό το θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη (Τετάρτη 28/7 έως Σάββατο 31/7, 13.00-21.00). Στον παραπάνω χώρο είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, καθώς και όλα όσα προβλέπονται για την αποφυγή διάδοσης του COVID 19.

Δήμος Θέρμης

Από την Τετάρτη (28/7) έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, για όσες ημέρες θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα, οι αίθουσες των ΚΑΠΗ σε Βασιλικά, Θέρμη και Πλαγιάρι θα παραμένουν ανοιχτοί, με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα για τη φιλοξενία ανθρώπων οι οποίοι έχουν ανάγκη να βρίσκονται σε κλιματιζόμενους χώρους.

Δήμος Νεάπολης- Συκεών
Από την Τετάρτη 28 Ιουλίου έως Κυριακή 1 Αυγούστου από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ ανοιχτοί θα παραμείνουν οι κλιματιζόμενοι χώροι και πάντα με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας: Το ισόγειο του δημοτικού καταστήματος Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη) Το ΚΑΠΗ Πεύκων στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα) Το ΚΑΠΗ Συκεών (Μεσολογγίου 54-Περγάμου 2, Συκιές)
Δήμος Καλαμαριάς
Ο Δήμος Καλαμαριάς δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να παίρνουν μία ανάσα δροσιάς, στο κτίριο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, επί της οδού Ι. Παπανικόλαου 18, από τις 7π.μ έως τις 5μ.μ.
Δήμος Ωραιοκάστρου

Έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οι αίθουσες των ΚΑΠΗ στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας θα είναι στην διάθεση των δημοτών με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων προστασίας από τον Covid-19. Στο Ωραιόκαστρο θα είναι ανοικτό από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα το ΚΑΠΗ που στεγάζεται στο κτίριο «Π. Μελάς» στο Παλαιόκαστρο (Μακεδονικού Αγώνα 7). Στις Δημοτικές Ενότητες Καλλιθέας και Μυγδονίας όσοι πολίτες επιθυμούν να βρουν καταφύγιο από τον καύσωνα στους χώρους των ΚΑΠΗ θα μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα των προέδρων των Κοινοτήτων:

-Κοινότητα Δρυμού: 6981076100

-Κοινότητα Λητής: 6977376601

-Κοινότητα Μελισσοχωρίου: 6974470985

-Κοινότητα Μεσαίου: 6940128061

-Κοινότητα Ν. Φιλαδέλφειας: 6972071384

-Κοινότητα Νεοχωρούδας: 6932908010

-Κοινότητα Πενταλόφου: 6977286797

-Κοινότητα Ωραιοκάστρου: 6973313687.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ